Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Με το πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο είπε «αντίο» η Ζωή
Με το πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο είπε «αντίο» η Ζωή thumbnail

Με το πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο είπε «αντίο» η Ζωή

Την ώρα που στην Ολομέλεια βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία για τον αντικαταστάτη της στην προεδρία της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδινε στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για το τρίτο μνημόνιο.


Στο πόρισμα, το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής αλλά και το δημοσίευσε και η ίδια μέσω twitter, η κυρία Κωνσταντοπούλου επικρίνει την κυβέρνηση για την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και κατηγορεί προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν έλαβε υπόψη του τα συμπεράσματα της Επιτροπής για το Χρέος και συμφώνησε να μη γίνει «κούρεμα».


Πρόκειται για ένα κείμενο 20 σελίδων το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το τρίτο Μνημόνιο βασίζεται στις ίδιες υποθέσεις και στα ίδια αξιώματα όπως τα δύο πρώτα προηγούμενα μνημόνια κατανόησης» και «ως εκ τούτου, είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αφήνοντας το χρέος μη βιώσιμο».


«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έλαβε υπόψη ούτε στο ελάχιστο τα συμπεράσματα της δημοσιευθείσας από τον Ιούνιο 2015 προκαταρκτικής έκθεσης της επιτροπής κατά τις διαπραγματεύσεις της με τους πιστωτές. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε ότι δεν θα γίνει κούρεμα στο χρέος παρότι γνώριζε πολύ καλά τον απεχθή παράνομο και αθέμιτο χαρακτήρα του χρέους της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.


Και προστίθεται: «Από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. μέχρι τη συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας, υπήρξε ένας άνευ προηγουμένου εξαναγκασμός και άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων και απειλών εναντίον του ελληνικού λαού), με σκοπό τον εκφοβισμό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προκειμένου να δεχτούν τους όρους των πιστωτών. Αυτές οι παρεμβάσεις και ο εξαναγκασμός καθιστούν άκυρη κάθε συμφωνία και ανοιχτή σε μονομερή καταγγελία από μελλοντικές κυβερνήσεις».


Στα συμπεράσματα της Επιτροπής, το τρίτο μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση που υπογράφηκε τον Αύγουστο χαρακτηρίζονται «παράνομα, αθέμιτα και απεχθή γιατί αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τον παράνομο, αθέμιτο και απεχθή χαρακτήρα του υφιστάμενου ελληνικού χρέους καθώς και την απεχθή, παράνομη και αθέμιτη φύση των μέσων με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χρέος από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2015», ενώ τονίζεται ότι παραβιάζουν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του ελληνικού λαού.


efsyn


 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X