Κριστιάνο Ρονάλντο: Το φτωχόπαιδο με τον αλκοολικό πατέρα που κατέκτησε την κορυφή- Η κατηγορία για βιασμό, η…Μεσσηνία και η μεταγραφή με μεροκάματο 82.000€

Τα επιτεύγματά του είναι μοναδικά και αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Στην θέα του και μόνο προκαλείται ντελίριο ενθουσιασμού, ενώ έχει και ορκισμένους εχθρούς. Άλλωστε, καθένας που ξεχωρίζει σε αυτό που κάνει, έχει φανατικούς θαυμαστές και ανθρώπους που λατρεύουν να τον μισούν. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την στιγμή είναι ο Νο1 ποδοσφαιριστής σε όλο τον πλανήτη και η αξία του δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, όχι μόνο δεν αμφισβητείται αλλά αποδεικνύεται από τα εκατομμύρια που έδωσε η Γιουβέντους στη Ρεάλ για να αποκτήσει τον πολύτιμο παίκτη. Είστε έτοιμοι να ακούσετε το νούμερο; Στο ύψος των 105.000.000 ευρώ ανέρχεται το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσει η ομάδα του Τορίνο στη «βασίλισσα». Βέβαια εντυπωσιακή είναι και η αμοιβή που θα παίρνει ο σταρ της Πορτογαλίας. Καλύτερα να καθίσετε πριν διαβάσετε την συνέχεια… Η ετήσια αμοιβή του θα φτάνει στο ύψος των 30.000.000 ευρώ το χρόνο!!! Δηλαδή με έναν πρόχειρο υπολογισμό το μεροκάματο του Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι κάτι περισσότερο από 82.000 ευρώ!!! Και όμως…

Τα χέρια για τη τελική συμφωνία θέλησε να δώσει ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Για το λόγο αυτό πήρε το αεροπλάνο από την Πίζα και προσγειώθηκε στην …Καλαμάτα! Όπως είναι γνωστό ο κορυφαίος παίκτης αυτή την περίοδο απολαμβάνει τον καυτό ελληνικό ήλιο με την…καυτή αγαπημένη του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ. Ύστερα από τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε να επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας και συγκεκριμένα τη Μεσσηνία! Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που επιλέγει αυτό τον προορισμό.

Στην Καλαμάτα έγιναν λοιπόν οι εορτασμοί για τη μεταγραφή του μεγάλου παίκτη με την απαραίτητη σαμπάνια να ρέει στα ποτήρια των χαμογελαστών παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο συζητιέται πολύ και για άλλους λόγους. Κυκλοφορούν φήμες που τον θέλουν συνδημιουργό σε μία δραματική σειρά που θα γίνει για λογαριασμό του Facebook Watch. Φυσικά στο επίκεντρο των φαν του και κυρίως του γυναικείου κοινού του, βρίσκεται η σχέση του με την Τζορντζίνα Ροντρίγκεζ η οποία τον Ιούνιο είχε εμφανιστεί με ένα εντυπωσιακό διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας 700.000 ευρώ. Προς απογοήτευση των θαυμαστριών του όλα δείχνουν ότι το ζευγάρι ,που πρόσφατα απέκτησε ένα κοριτσάκι ,έχει αρραβωνιαστεί.

Μπορεί σήμερα οι διακοπές του Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι μέσα στη χλιδή ωστόσο ο δρόμος που τράβηξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Για τον καλύτερο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή της ιστορίας τα πράγματα δεν ήταν απλά. Ένα παιδί από τη Μαδέιρα που κατάφερε να κατακτήσει όλο τον κόσμο. Η απαρίθμηση των όσων κάνει μέσα στο χορτάρι, είναι γνωστά σε όλους και έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις γι’ αυτά. Έχει πάρει σχεδόν τα πάντα από τίτλους, έχει διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο, είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και αποτελεί ένα brand name που πουλάει όσο κανένα άλλο. Ναι, αυτός ο… κλαψιάρης με τα μούσκουλα, αυτός ο τύπος με το αλαζονικό βλέμμα, τα ολόλευκα δόντια που ιντριγκάρει και προκαλεί συζητήσεις επί συζητήσεων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο “CR7” έχει περάσει γεγονότα στη ζωή του που τον έκαναν πιο δυνατό, τον πείσμωσαν και τον έφτασαν μέχρι εδώ. Οι εμπειρίες του κάθε ανθρώπου και τα βιώματά του, αποτελούν την παρακαταθήκη του.

Ο Ρίγκαν, η ηρωίδα μάνα και ο αλκοολικός πατέρας

Ο Ρονάλντο γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985 σε μια φτωχική γειτονιά του Φουντσάλ στο Σάντο Αντόνιο, στο νησί του Ατλαντικού Μαδέρα. Πόσο παραμυθένιο ακούγεται. Παρόλο που προέρχεται από μία κουκίδα στον χάρτη αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει γνωστός στα πέρατα της Γης. Είναι το τέταρτο και μικρότερο παιδί της οικογένειας, έχει έναν αδελφό τον Χούγκο, και δύο αδερφές.

Το όνομά του δεν προέρχεται από κάποιον συγγενή πρώτου βαθμού, αλλά από τον άλλοτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρίγκαν. Ο λόγος; Αποτελούσε τον αγαπημένο ηθοποιό (!) του πατέρα του και αποφάσισε να τον ονομάσει έτσι. Για τον Πορτογάλο, η καθημερινότητα ήταν πολύ δύσκολη. Η οικογένεια τα έβγαζε πέρα πολύ δύσκολα, έμεναν σε ένα πολύ μικρό σπίτι, κοιμόντουσαν όλοι μαζί και δεν έφταναν μόνο τα οικονομικά προβλήματα, αλλά είχε να αντιμετωπίζει καθημερινά και ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όπως είναι ο αλκοολισμός.

Ο πατέρας του, Χοσέ Ντινίς Αβέιρο, κηπουρός στον δήμο, περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας στα καπηλειά και όταν γυρνούσε σπίτι, η κατάσταση ήταν εφιαλτική για όλους. Μόνο όποιος έχει βιώσει στο άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορεί να καταλάβει για τι “Γολγοθά” πρόκειται.
Ο Ρονάλντο δεν πίνει, απεχθάνεται το ποτό. Έχασε τον πατέρα του στα 52 του χρόνια εξαιτίας του προβλήματός του με το αλκοόλ και τα βιώματά του αποτέλεσαν τροχοπέδη στο να αποκτήσει… φιλικές σχέσεις με αυτό που προκάλεσε τόσα δεινά στην οικογένειά του. Το ποτό τού θυμίζει όσα πέρασε μικρός, κάτι που προφανώς δεν θέλει.

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του, Μαρία Ντολόρες ντος Σάντος, την οποία λατρεύει, έκανε τα πάντα για να μεγαλώσει εκείνον και τα αδέλφια του. Έκανε μέχρι και τρεις δουλειές για να μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια, να βοηθάει όσο μπορεί και παράλληλα να έχει να κάνει ό,τι κάθε γυναίκα μέσα στο σπίτι της. Αυτή η γυναίκα, που πλέον μένει σε ένα “παλάτι” (και το αξίζει), έχει να υπερηφανεύεται ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τα παιδιά της. Μάλιστα καμαρώνει το γεγονός ότι το μικρότερο απ’ όλα τα παιδιά της έχει κατακτήσει τον κόσμο και είναι ένα σύμβολο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο μεγάλος αδερφός του, Χούγκο, είχε αρχίσει τις κακές συναναστροφές από μικρό παιδί, αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά και ο Ρονάλντο, όταν πλέον είχε μεγαλώσει και είχε την δυνατότητα, του πλήρωσε το κέντρο αποτοξίνωσης στη Λισσαβώνα. “Ο Χούγκο επέστρεψε στα ναρκωτικά αρκετές φορές. Ωστόσο ο Ρονάλντο ήταν πάντα εκεί για να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του. Επέμενε και του παρείχε τη θεραπεία”, αναφέρει η μητέρα τους. Μέσω της μπάλας, έγινε “ασπίδα” για την οικογένειά του και δεν της γύρισε ποτέ την πλάτη. Ως πιτσιρικάς, έπαιζε πάντα με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και ήταν καλύτερος όλων. Έτσι στα 15 του πήγε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο τότε προπονητής του, Πάουλο Καρντόσο, διηγήθηκε πως “όταν μια φορά πήρε την μπάλα, πέρασε 2-3 παίκτες και αμέσως μετά όλοι μαζεύτηκαν γύρω του. Ήξεραν ότι ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί”. Ο δρόμος πλέον ήταν ανοιχτός και ο ίδιος όφειλε να τον περπατήσει.

Το προσωνύμιο “crybaby

Η σχέση του Ρονάλντο με το… κλάμα είναι γνωστή και πολλάκις έχει γίνει αντικείμενο χλεύης γι’ αυτό. Όταν είναι στεναχωρημένος για κάτι, δεν μπορεί να κρυφτεί, εκφράζει τα συναισθήματά του με αυτό τον τρόπο και είναι κάτι που έχει από μικρός. Το προσωνύμιο “cry-baby” τον χαρακτήριζε από τότε που ήταν μικρό παιδί. Η μητέρα του έχει πει:

Όταν γυρνούσε από το σχολείο, του έλεγα να κάνει τα μαθήματά του και μου έλεγε ότι δεν είχε τίποτα. Του έφτιαχνα να φάει και εκείνος πηδούσε από το παράθυρο και έτρεχε έξω μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Συνήθιζε να κλαίει, όταν έκανε πάσες στους συμπαίκτες του και εκείνοι δεν σκόραραν. Ο κόσμος τον φώναζε “μωρό που κλαίει (cry-baby)” και “μικρή μέλισσα”, διότι κανένας δεν μπορούσε να τον πιάσει.


Η εγχείρηση καρδιάς και το γεγονός που άλλαξε την καριέρα του

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ο Ρονάλντο πέρασε αρκετές δοκιμασίες στη ζωή του και είναι δεδομένο πως τον έκαναν πιο δυνατό. Στα 15 του χρόνια, υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς προκειμένου να μην γκρεμιστούν τα όνειρα του για μία σπουδαία καριέρα. Την συγκεκριμένη αποκάλυψη είχε κάνει η μητέρα του Πορτογάλου, εξηγώντας πως οι γιατροί είχαν διαγνώσει ταχυκαρδία με συνέπεια να υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος, χρόνια αργότερα όχι μόνο έσωσε την καριέρα του αλλά έφτασε στην κορυφή του κόσμου.

Επειδή, δε, στη ζωή δεν παρουσιάζονται πολλές ευκαιρίες και όταν προκύπτουν αυτές, πρέπει να έχεις την ικανότητα να τις αρπάζεις από τα μαλλιά, ο Ρονάλντο είδε την καριέρα του να παίρνει άλλη ρότα, όταν ένας από τους καλύτερούς του φίλους… θυσιάστηκε για να μην χαραμιστεί το δικό του ταλέντο. Πέρα από την πολλή προσωπική δουλειά που έκανε στα γυμναστήρια, προκειμένου να δυναμώσει τα πόδια του, συνοδεύοντας τις ασκήσεις του με πολλές ντρίμπλες με μπάλα θέλοντας να συνδυάσει δύναμη και τεχνική, είδε και τη μεγάλη ευκαιρία να του παρουσιάζεται εξαιτίας του ότι υπήρξε κάποιος που έκανε το βήμα πίσω για να βγει ο ίδιος μπροστά.

Ο ίδιος ο “CR7” είπε για τον στενό του φίλο, Άλμπερτ Φαντράου:

Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου, Άλμπερτ, για την επιτυχία μου. Παίζαμε μαζί μικροί. Όταν έφτασαν άνθρωποι της Σπόρτινγκ, μας είπαν ότι όποιος σκόραρε περισσότερα γκολ, θα γινόταν αποδεκτός από την Ακαδημία της. Νικήσαμε 3-0, εγώ είχα πετύχει το πρώτο γκολ, ο Αλμπερτ το δεύτερο με κεφαλιά και το τρίτο ήταν ένα γκολ που άφησε εντύπωση σε όλους. Ο Άλμπερτ βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, εγώ έτρεχα δίπλα του, κατάφερε να τον περάσει και απλά έπρεπε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε άδεια εστία. Όμως, πάσαρε σε μένα και σκόραρα. Έγινα αποδεκτός από την Ακαδημία. Μετά το ματς, τον πλησίασα και τον ρώτησα ‘γιατί;’ και εκείνος μου απάντησε ‘είσαι καλύτερος από μένα’.”

Αρκετά χρόνια μετά, ένας δημοσιογράφος πήγε στο σπίτι του Άλμπερτ και τον ρώτησε αν ήταν αληθινή η ιστορία και το επιβεβαίωσε. Είπε επίσης πως η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής τελείωσε μετά το ματς αυτό και πως δεν έχει δουλειά. «Και πως έχεις τόσο ωραίο σπίτι και αυτοκίνητο; Δείχνεις να είσαι πλούσιος. Επίσης, ζεις την οικογένειά σου. Από που προέρχονται όλα αυτά;». Ο Άλμπερτ με υπερηφάνεια απάντησε πως είναι από τον Κριστιάνο. 

Η κατηγορία βιασμού, η άγνωστη μάνα και οι σχέσεις με celebrities

Λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, έμπλεξε σε μια άσχημη περιπέτεια τον Οκτώβριο του 2005. Τότε, ο Ρονάλντο κατηγορήθηκε και συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, μιας κοπέλας στο Λονδίνο. Μια κατηγορία που στο τέλος “έπεσε” και αφέθηκε ελεύθερος. Το μόνο που ¨έμεινε¨, ήταν πως ο 20χρονος, τότε, Ρονάλντο είχε φιλοξενήσει σε σουίτα του “London’s Sanderson Hotel” – 2.500 στερλίνες η βραδιά, ένα call girl γαλλικής καταγωγής. Υπήρξαν και κάποια άλλα σεξουαλικά περιστατικά στη ζωή του, που είδαν το φως της δημοσιότητας τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο Ρονάλντο, μέσω Facebook, ανακοίνωσε στις 3 Ιουλίου 2010 ότι έχει ένα παιδί, του οποίου έχει την πλήρη κηδεμονία και ο μικρός είναι πλέον τεσσάρων ετών. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητα της μητέρας του, με την αδερφή του Πορτογάλου, Έλμα, να αποκαλύπτει πως έχουν πει στο αγόρι πως η μητέρα του έχει πεθάνει.

Ο Ρονάλντο έχει ήδη αποκτήσει τρία παιδιά, τον 8χρονο Κριστιάνο τζούνιορ και τα δίδυμα Ματέο και Εύα, που γεννήθηκαν το πέρυσι. Και τα τρία αυτά παιδιά ήρθαν στον κόσμο μέσω παρένθετης μητέρας αλλά λεπτομέρειες για τις γυναίκες που τα έφεραν στον κόσμο μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές. Με τη σύντροφό του Τζορτζίνα απέκτησαν τον Νοέμβριο ένα κοριτσάκι την Αλάνα Μαρτίνα.

Από τη ζωή του έχουν περάσει φυσικά πολλές και ωραίες γυναίκες. Με άλλες είχε δεσμό και με άλλες πέρασε απλά… καλά. Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ, Μπιπάσα Μπασού, τα μοντέλα, ΝτανιέλΑγκιάρ,ΝτιάναΤσάβες,ΤζέμαΆτκινσον,ΙσαμπέλΦιγκέιρα,ΚαρίναΦέρο,Λετίσια Φιλίπι ήταν μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στο πλάι του. Επίσης η Κιμ Καρντάσιαν, η Πάρις Χίλτον, η Λουτσιάνα Αμπρέου, η Μαρία Σαράποβα και φυσικά η Ιρίνα Σάικ. Η Ρωσίδα για αρκετά χρόνια υπήρξε η σύντροφός του.

Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας για το 2014 (δεύτερη σερί και τρίτη συνολικά) κατάφερε να ανελιχθεί, υπερβαίνοντας τα εμπόδια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες, δίχως να αφήσει τις “πληγές” που του δημιουργήθηκαν, να τον επηρεάσουν αρνητικά, αλλά να αποτελέσουν “εφόδια” για την πορεία. Θα συνεχίσει να έχει θαυμαστές, αλλά και αρνητές. Αυτή είναι η μοίρα των κορυφαίων. Και στον τομέα του, ο Ρονάλντο είναι ένα απ’ αυτούς. “Χτίζει” ήδη τον μύθο του και συνεχίζει…

 

Σχετικά άρθρα