Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Γεωργιάδης «στον ενικό»: Είμαι ο μοναδικός που δεν είναι από τζάκι
Γεωργιάδης «στον ενικό»: Είμαι ο μοναδικός που δεν είναι από τζάκι  thumbnail

Γεωργιάδης "στον ενικό": Είμαι ο μοναδικός που δεν είναι από τζάκι

Για τη διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ, τις παλαιότερες αιχμηρές δηλώσεις του, το μνημόνιο και το προεκλογικό κλίμα στη ΝΔ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Αδωνις Γεωργιάδης «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Ο βουλευτής της ΝΔ τάχθηκε υπέρ μίας ΝΔ «που θα πείθει την κοινωνία για τις ιδέες της». «Η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα και θα παραμείνει. Σε ένα κεντροδεξιό κόμμα έχουμε κεντρώους και δεξιούς. Εγώ θα κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί θα αγωνιστώ σκληρότερα απ΄όλους να κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα. Και δεν θα περιμένω να πέσει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά θα παλέψω γιατί πιστεύω ότι είναι επικίνδυνος», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.


 

Επιπλέον εξήγησε ότι ΝΔ έχασε τις τελευταίες εκλογές από λάθος πολιτική τακτική και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό. «Τον Ιανουάριο χάσαμε γιατί απέναντι μας είχαμε έναν δημαγωγό που έταζε στους πάντες τα πάντα. Γι’ αυτό είπα ότι είναι επιτυχία το ποσοστό που πήραμε», σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. «Η ΝΔ έκανε ένα τεράστιο λάθος πολιτικής τακτικής. Ψήφισε χωρίς καμία πολιτική δέσμευση από τον Τσίπρα το μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου. Δώσαμε την ευκαιρία στον Τσίπρα να πει στον ελληνικό λαό ότι είτε εκλεγεί η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε ότι ψήφισε το μνημόνιο Τσίπρα «λόγω κομματικής πειθαρχίας».


 

Παράλληλα ανέφερε ότι η ΝΔ παραχώρησε την ιδεολογική ηγεμονία στην Αριστερά. «Το θεωρώ μείζων. Όχι για την ταμπέλα αλλά γιατί η ΝΔ παίρνει την εξουσία προσποιούμενη κάτι άλλο από αυτό που είναι τότε αυτό κοστίζει στην Ελλάδα. Φοβάται την σύγκρουση», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Και την φοβάται γιατί έχει ιδεολογική ηγεμονία η Αριστερά. Εγώ θέλω να βγει η ΝΔ στο κόσμο και να πείσει τους νέους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους. Χρειάζεται καμιά φορά και ιδεολογική σύγκρουση και δεν την φοβάμαι. Και αν γίνω αρχηγός αυτή την ΝΔ θέλω να φτιάξω».


 

«Είμαι ο μοναδικός που δεν είμαι από τζάκι»

«Κατεβαίνουμε όλοι στη βάση και ο κόσμος θα ψηφίσει. Σε μία τόσο ανοιχτή διαδικασία η εσωκομματική διαδικασία δεν παίζει και πολύ ρόλο. Εγώ δεν έχω τζάκι. Οι υπόλοιποι τρεις είναι από τζάκι. Ξέρω ότι για παρά πολλούς, κάποιος που εμφανίστηκε από το πουθενά και διεκδικεί την προεδρία της ΝΔ προκαλεί περίπου σοκ. Γιατί για κάποιους ανθρώπους η ηγεσία διεκδικείται μόνο από ορισμένους», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι οραματίζεται τη ΝΔ ως ανοιχτό κόμμα.


 

«Η ΝΔ δεν άφηνε κανέναν να μπει. Είχε φτιάξει μηχανισμούς που αν είχες μπάρμπα στην Κορώνη περνούσες. Εγώ θέλω μία ΝΔ που από αύριο το πρωί αφού εκλεγώ θα την αναδιαρθρώσουμε εντελώς από την αρχή. Θα κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους νέους ότι εάν έχουν όρεξη να δουλέψουν ο δρόμος μπροστά τους είναι ανοιχτός. Θέλω αυτή τη ΝΔ που θα κάνει προσκλητήριο στους καλύτερους και θα θέλει να τους αξιοποιήσει», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πιστεύω ότι ο κυριότερος λόγος που θα ψηφίσει κανείς εμένα είναι γιατί όπου ανέλαβα θέση ευθύνης που θενά δεν άφησα να πάει ούτε μια μέρα χαμένη. Αν μου κάνουν αυτή την τιμή οι νεοδημοκράτες τότε δεν θα αφήσω ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Θα κάνουμε τη ΝΔ ένα ανοιχτό κόμμα», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαι δεξιός και δεν κρύβω την ταυτότητα μου»

Μάλιστα απάντησε για το εάν έχει σχέση με τον χουντικό, Στ. Παττακό. «Καμία σχέση δεν είχα με τις ιδέες τις χουντικές. Δεν έχω αμφισβητήσει ποτέ τις δημοκρατικές αρχές. Δεν έχω υποστηρίξει στην ζωή μου οποιαδήποτε ακροδεξιά ιδέα. Όλη αυτή η καραμέλα περί άκρου πρέπει να τελειώσει. Είμαι δεξιός και διεκδικώ το δικαίωμα να μπορούν οι δεξιοί να λένε αυτή την ταυτότητα με υπερηφάνεια», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


 

«Ζητώ συγνώμη από τους νεοδημοκράτες»

Σε ερώτηση εάν μπορεί να είναι αρχηγός της ΝΔ ένας πολιτικός που στο παρελθόν έχει επιτεθεί σφοδρά με δημόσιες τοποθετήσεις του στη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη για το ύφος του.

«Ως προς τα ζητήματα του ύφους μου πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου εν γένει. Εγώ είμαι ένας πολιτικός που παθιάζεται», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

«Όταν κατέβηκα για βουλευτής της ΝΔ τον Μάιο του 2012, κατέβηκα με σταυρό. Δεν διορίστηκα βουλευτής. Στις εκλογές όμως οι νεοδημοκράτες με εξέλεξαν έκτο. Οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες έκριναν ότι ναι μεν τους προσέβαλε το ύφος μου αλλά έκριναν ως προς την ουσία», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον χαρακτήρισε το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής καριέρας του την υπεράσπιση του βιβλίου του Κ.Πλεύρη για τους Εβραίους.

«Ο Κ.Καραμανλής είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στη ΝΔ»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει εμπλακούν από τρίτους στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι το πιο αγαπητό πρόσωπο στη ΝΔ. Τον σέβομαι», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.


 
«Το να βάζουμε τον Κώστα Καραμανλή ή τον Αντώνη Σαμαρά στην εκλογή προέδρου είναι δείγμα πολύ μεγάλης ασέβειας. Δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση ότι θέλουμε να καπηλευθούμε την πολιτική αίγλη τους για τον δικό μας ιδιοτελή σκοπό. Εάν θέλει ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο κ. Αντώνης Σαμαράς να εμπλακούν στη εκλογή μπορούν να το κάνουν. Πρέπει για να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης πρέπει να προστατεύσουμε αυτά τα πρόσωπα», ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης.


www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X