Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΝΔ: «Κλειδώνει» η 1η Νοεμβρίου για τις εκλογές
ΝΔ: «Κλειδώνει» η 1η Νοεμβρίου για τις εκλογές thumbnail

ΝΔ: "Κλειδώνει" η 1η Νοεμβρίου για τις εκλογές

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι υποψήφιοι για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ. Η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 1η Νοεμβρίου, ενώ ο επαναληπτικός γύρος, στην περίπτωση που ο νικητής δεν συγκεντρώσει το 50% συν μία ψήφο, τότε θα γίνει την επόμενη Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από την εταιρεία που θα αναλάβει την μετάδοση των αποτελεσμάτων, καθώς ο χρόνος που θα χρειαστεί προκειμένου να είναι έτοιμη τεχνικά θα είναι καθοριστικός για την ημερομηνία των εκλογών.

Οδηγός στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που θα συγκληθεί εκ νέου το απόγευμα της Πέμπτης, είναι οι εσωκομματικές εκλογές του 2009, κάτι που ζήτησαν όλοι οι εκπρόσωποι των υποψηφίων εκτός του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που ζήτησε να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις.

Επίσης, τέθηκε ζήτημα για το αν το επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη μπορεί να χρησιμοποιεί τα κεντρικά γραφεία του κόμματος για την προεκλογική του προετοιμασία.

Το 2009 τα μεγέθη ήταν τελείως διαφορετικά, όπως και τα οικονομικά μεγέθη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το κόστος είχε αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ! Μόνο η διαφημιστική καμπάνια των υποψηφίων έφτασε το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν στηθεί 1.500 κάλπες σε 1.000 εκλογικά κέντρα και είχαν τοποθετηθεί 3.000 χιλιάδες τερματικά με συνολικό κόστος 660 χιλιάδες ευρώ.

Οι τιμές λόγω της κρίσης και της τεχνολογικής εξέλιξης μπορεί να έχουν πέσει, αλλά βρίσκονται πολύ μακριά από τα οικονομικά δεδομένα της ΝΔ, που όπως είναι ήδη γνωστό, πρόκειται για ένα χρεοκοπημένο κόμμα καθώς τα χρέη ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ.

Θα στηθούν 1.500 κάλπες – Αντίτιμο 2 ευρώ

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνουν οι 1.500 κάλπες όπως οι χώροι που είχαν διαμορφωθεί σε εκλογικά κέντρα το 2009 δηλαδή, ΚΕΠ, πολιτιστικοί χώροι και παραρτήματα δήμων. Όπως είναι φυσικό στα μεγάλα αστικά κέντρα θα δημιουργηθούν περισσότερα εκλογικά κέντρα.

Ίδιο θα παραμείνει το αντίτιμο των 2 ευρώ, παρά τις εισηγήσεις που υπήρξαν από εκπροσώπους των υποψηφίων για μικρότερη συμμετοχή, αλλά και για μεγαλύτερη καθώς προτάθηκε το αντίτιμο για τα νέα μέλη να είναι 20 ευρώ!


real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X