Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τι έιπαν Παυλόπουλος – Βούτσης;
Τι έιπαν Παυλόπουλος – Βούτσης; thumbnail

Τι έιπαν Παυλόπουλος – Βούτσης;

Τη βεβαιότητα ότι ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα βοηθήσει το Κοινοβούλιο να ασκήσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του και να διαδραματίσει το ρόλο που του επιφυλάσσει το Σύνταγμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος υποδεχόμενος το Ν. Βούτση στο Προεδρικό Μέγαρο.


«Είμαι απόλυτα βέβαιος, ξέροντας τη διαδρομή σας και την κοινοβουλευτική σας ευαισθησία, ότι θα είσθε πρόεδρος όλων των βουλευτών, πρόεδρος όλων εκείνων, οι οποίοι υπερασπίζονται το Πολίτευμα και την πορεία του τόπου», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ευχόμενος στον κ. Βούτση «καλή θητεία σε δύσκολους καιρούς».


Ευχήθηκε ακόμη να τονωθεί ο νομοθετικός ρόλος της Βουλής και, ιδίως, η νομοθετική πρωτοβουλία από την πλευρά των βουλευτών, αλλά και «ο κοινοβουλευτικός έλεγχος να αποκτήσει την ουσία που το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε να υπάρχει ο έλεγχος πάνω στην κυβέρνηση».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να ξεκινήσει η διαδικασία για την αλλαγή των διατάξεων που αφορούν την ευθύνη των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών.  «Ήρθε ο καιρός να πούμε σαφώς ότι δεν ανήκει στη Βουλή πια – είναι αναχρονιστικό αυτό το σύστημα – να παρέχει ένα καθεστώς οιονεί ασυλίας στα μέλη της κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.  Είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Συντάγματος προς αυτή την κατεύθυνση» είπε, προσθέτοντας:


«Εύχομαι και ελπίζω, στη δική σας θητεία, επειδή ξέρω και τις προσωπικές σας απόψεις, να ξεκινήσει αυτή η Αναθεώρηση.  Ώστε η Βουλή ν’ ασχοληθεί με τα πραγματικά της καθήκοντα. Και όχι με άλλα καθήκοντα, που ανήκουν σε άλλες εξουσίες, όπως είναι η δικαστική».


Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης επεσήμανε την ανάγκη «να κλείσει ο κύκλος των εξαρτήσεων και των πολιτικών των δεσμεύσεων». Εξέφρασε επίσης την ελπίδα «μέσα στην τριετία, τετραετία, να μπορέσουμε να φύγουμε οριστικά ως χώρα και να είναι αυτή η Βουλή, η οποία θα συνομολογήσει αυτόν το νέο κύκλο, ύστερα από τις δεσμεύσεις και τις συμφωνίες, που σήμερα υπάρχουν και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν».


Αναφέρθηκε τέλος στη βούλησή του για «μια Βουλή ανοιχτή στις κοινωνικές διεργασίες, στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες» που να είναι «Μουσείο Δημοκρατίας και ναός Δημοκρατίας και όχι μαυσωλείο».


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X