Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Το φάρμακο του χωρισμού και της ερωτικής απογοήτευσης
Το φάρμακο του χωρισμού και της ερωτικής απογοήτευσης thumbnail

Mαρίνα, αναγνώστρια του boro.gr

Το φάρμακο του χωρισμού και της ερωτικής απογοήτευσης

Χωρισα πρόσφατα με πολύ άσχημο τροπο δυστυχώς δεν μπορω να το ξεπερασω τι να κάνω; 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Πανος Μυλωνάς 


Αγαπητή αναγνώστρια,


Δεν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να ξεπεράσετε το τέλος της σχέσης σας. Ένας χωρισμός και ειδικά αν γίνεται με άσχημο τρόπο είναι μία απώλεια και συναισθήματα όπως θυμός, θλίψη και στεναχώρια είναι αναμενόμενα και φυσιολογικά.


Με ρωτάτε με ποιό τρόπο θα σταματήσετε να νιώθετε στεναχωρημένη και να ξεπεράσετε το χωρισμό σας. Αρχικά πρέπει να έχετε υπομονή με τον εαυτό σας και πίστη ότι με το χρόνο θα νιώσετε καλύτερα. Γράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε χαρτί είναι πολύ θεραπευτικό. Το μυαλό σας θα χαλαρώσει και θα βάλετε σε μια τάξη τις σκέψεις σας. Αν δεν το έχετε ξανακάνει, θα εκπλαγείτε από το πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε και πόσο θα ανακουφιστείτε απλά γράφοντας.


Τώρα που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας, έχετε περισσότερες ευκαιρίες για να δείτε τους φίλους και την οικογένειά σας. Ενώ μπορεί να μην αισθάνεστε έτοιμη να κοινωνικοποίηθείτε, μην αποφύγετε την επαφή με άλλους ανθρώπους. Με αυτό το τρόπο θα δεχτείτε και την υποστήριξη από τα κοντινά σας πρόσωπα. Οτιδήποτε γενικά σας βοηθά να επικεντρωθείτε σε κάτι άλλο πέρα απο το χωρισμό θα σας είναι χρήσιμο.


Μη φαντασιώνεστε εναλλακτικά σενάρια και τρόπους που θα μπορούσε να είχε λειτουργήσει η σχέση σας καλύτερα και τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να μην είχατε φτάσει στο χωρισμό. Μερικές φορές είναι καλύτερο να δεχτούμε μια κατάσταση όπως είναι, και να προχωρήσουμε. Αργότερα ίσως μπορέσετε να δείτε τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα και πιο νηφάλια και θα μπορέστε να μάθετε από την εμπειρία της σχέσης και του χωρισμού. Φαντάζομαι είναι δύσκολο να το σκεφτείτε αυτό τώρα που τα συναισθήματα είναι νωπά αλλά μετά από κάθε δύσκολη εμπειρία πάντα γινόμαστε πιο σοφοί και δυνατοί.


Όλα αυτά ίσως δε μπορούν να κάνει τον πόνο σας μικρότερο αυτή τη στιγμή. Να θυμάστε ότι είναι απλώς θέμα χρόνου και ότι υπάρχουν νέες εμπειρίες και νέες σχέσεις στο μέλλον και να έχετε εμπιστοσύνη ότι τα δύσκολα αισθήματα που έχετε τώρα είναι παροδικά.
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X