Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ιδιωτικό σχολείο μεταναστών σε υπόγειο
Ιδιωτικό σχολείο μεταναστών σε υπόγειο thumbnail

Ιδιωτικό σχολείο μεταναστών σε υπόγειο

Ιδιωτικό σχολείο-καταγώγιο λειτουργεί σε υπόγειο χώρο στο κέντρο της Αθήνας σε αμφίβολες συνθήκες υγιεινής.  Όπως διαπίστωσε σε επιτόπιο έλεγχο κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί χωρίς άδεια. Χωρίς νόμιμα διορισμένους εκπαιδευτικούς και χωρίς εγκεκριμένο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η οποία ενημέρωσε με επιστολή της τον υπουργό Παιδείας, στο παράνομο σχολείο φοιτούν παιδιά μεταναστών, των οποίων οι γονείς δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και το νομοθετικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, με συνέπεια «επιτήδειοι ιδιώτες ή οργανώσεις να εκμεταλλεύονται την άγνοιά τους, χρησιμοποιώντας τα παιδιά για λόγους θρησκευτικού ή άλλου τύπου προσηλυτισμού»

Στην επιστολή της προς τον κ. Αρβανιτόπουλο η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τη λειτουργία του σχολείου «βραδυφλεγή εκπαιδευτική και κοινωνική βόμβα τοποθετημένη κάτω από τη μύτη των εποπτικών αρχών της Πολιτείας».

Πηγή: www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X