Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Επέστρεψε ο δακτύλιος στην Αθήνα
Επέστρεψε ο δακτύλιος στην Αθήνα thumbnail

Επέστρεψε ο δακτύλιος στην Αθήνα

Από σήμερα επανέρχεται ο γνωστός μας δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας και μαζί οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων. 


Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία θα ισχύσουν έως την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016. , όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τα όρια του δακτύλιου ορίζονται από τις εξής οδούς και λεωφόρους:


Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ.. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.


Όπως κάθε χρόνο, τις ζυγές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα οχήματα μάζας (ΜΑΜΦΟ) έως 2.200 χιλιόγραμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό).


Τις μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιόγραμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).


Εξαιρούνται οι κάτοχοι ηλεκτρικών οχημάτων και όσοι κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο και καλύπτουν τις προδιαγραφές για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (έως 140 γραμμάρια). Οι μόνιμοι κάτοικοι περιοχών εντός δακτυλίου έχουν δικαίωμα να κινούνται σε καθορισμένες ώρες και διαδρομές, εφόσον όμως πάρουν σχετική βεβαίωση από τις Αρχές.


Απαγορεύεται επίσης η κίνηση των «γερασμένων» λεωφορείων και φορτηγών μέσα στα όρια του μεγάλου δακτυλίου. Οι περιορισμοί αφορούν φορτηγά άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία με άδεια κυκλοφορίας που έχει εκδοθεί πριν από την 1/1/1993. Από την Πρωτοχρονιά το συγκεκριμένο μέτρο αφορά όσα έχουν άδεια που έχει εκδοθεί πριν από την 1/1/1994.


Τα σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες, αλλά και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.


Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


efsyn

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X