Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στο επίκεντρο η ανεργία των νέων
Στο επίκεντρο η ανεργία των νέων thumbnail

Στο επίκεντρο η ανεργία των νέων

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των υπουργών Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται σήμερα και εν συνεχεία στο Συμβούλιο Απασχόλησης της ΕΕ στο Λουξεμβούργο στις 20-21 Ιουνίου 2013.

Η συνάντηση της Μαδρίτης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της "Στρογγυλής Τραπέζης για την προώθηση της απασχόλησης των νέων στην Ευρώπη", η οποία οργανώνεται από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου 2013 και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ.

Η "Στρογγυλή Τράπεζα" του Βερολίνου σηματοδοτεί μια πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας των νέων, ιδιαίτερα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, μέσω της διεύρυνσης των χρηματοδοτικών εργαλείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και της αναζήτησης αποτελεσματικών τρόπων εφαρμογής της πρωτοβουλίας "Εγγυήσεις για τους Νέους" (Youth Guarantee).

Τόσο στη συνάντηση της Μαδρίτης, όσο, κυρίως, σ’ αυτή του Βερολίνου στις 3 Ιουλίου, ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης αναμένεται ν’ αναδείξει τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς ύφεσης τα πέντε τελευταία χρόνια στην απασχόληση των νέων στην Ελλάδα, προτείνοντας, παράλληλα, την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων που θα δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψη άνεργων νέων και τη δημιουργία νέων, πρόσθετων θέσεων εργασίας, ιδίως δε σε εξωστρεφείς, καινοτόμους και παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: www.enikos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X