Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων προανήγγειλε ο Σπίρτζης
Αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων προανήγγειλε ο Σπίρτζης thumbnail

Αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων προανήγγειλε ο Σπίρτζης


Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που ήθελαν την αύξηση των απλών εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς, κάτι που προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. «Το εισιτήριο θα αυξηθεί έτσι ή αλλιώς κατά 10%, διότι ανέβηκε ο συντελεστής ΦΠΑ από το 13% στο 23%» είπε στο Βήμα FM και επεσήμανε πως στόχος του υπουργείου είναι να μείνει σταθερή η τιμή στις κάρτες απεριόριστων διαδρομών, τις οποίες έχουν όσοι χρησιμοποιούν τακτικά τις συγκοινωνίες.


Όπως ανέφεραν πηγές από το εν λόγω υπουργείο στο koutipandoras.gr, η εδραίωση της μηνιαίας κάρτας από όσους χρησιμοποιούν τακτικά τις συγκοινωνίες θα δημιουργήσει σταθερά και πάγια έσοδα που θα χρησιμοποιηθούν για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των ΜΜΜ. Για το λόγο αυτό, το ΥΠΟΜΕΔΙ σκοπεύει να ωθήσει τους πολίτες στην έκδοση καρτών για απεριόριστες διαδρομές, προσπαθώντας να μην επιβληθεί αύξηση σε αυτές.


Σχετικά με τα σενάρια που αφορούν την τιμολόγηση ανάλογα με τη ζώνη, το υπουργείο εξετάζει την πιθανότητα να υπάρχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με τα χιλιόμετρα της διαδρομής και την ώρα (π.χ. αν είναι ώρα αιχμής η τιμή θα είναι ακριβότερη). «Όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν θα ολοκληρωθεί η ανάλογη μελέτη στο τέλος του 2015» σημείωσαν.


«Μέχρι στιγμής ισχύει η διάταξη για την ελεύθερη μετακίνηση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι άνεργοι» είπαν αναφορικά με τη μετακίνηση των ανέργων, ενώ εξήγγειλαν τη δημιουργία της «έξυπνης κάρτας» για τους ανέργους. Η κάρτα αυτή θα είναι ενημερώνεται αυτόματα από τον ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται ανανέωση ανά μικρά χρονικά διαστήματα. «Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες δε θα ταλαιπωρούνται μπαίνοντας στις ουρές, αλλά και δε θα υπάρχουν διαφυγόντα έσοδα και κέρδη για το κράτος».


Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναμένεται να ισχύσει για τα Μέσα Μεταφοράς μετά το τέλος του 2016, γεγονός που θα βάλει τέλος στη λαθρεπιβίβαση.


Α.Π.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X