Αρχική / More / Life stories / Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πάντα για την οικογένεια του,την ζωή του και τις φήμες για τον Τέρη Χρυσό!
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πάντα για την οικογένεια του,την ζωή του και τις φήμες για τον Τέρη Χρυσό! thumbnail

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πάντα για την οικογένεια του,την ζωή του και τις φήμες για τον Τέρη Χρυσό!

Γεννήθηκε στη Αθήνα, στις 4 Μαρτίου 1968. Είναι γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της Μαρίκας Γιαννούκου και αδελφός της πρώην Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σίγουρα τη τύχη να απολαύσει ευκαιρίες μόρφωσης που ίσως να μην είχε ο κ. Τσίπρας ή η πλειονότητα των ελλήνων.


Γόνος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, πήγε στο Κολλέγιο Αθηνών κι όχι φυσικά στο Πολυκλαδικό των Αμπελοκήπων.


Μετά την αποφοίτηση του κι έχοντας το οικονομικό υπόβαθρο για να το καταφέρει, το 1986, έφυγε για να σπουδάσει στο Χάρβαρντ. Εκεί σπούδασε κοινωνικές επιστήμες και αποφοίτησε αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση "summa cum laude". Τιμήθηκε επίσης με το έπαθλο "Hoopes", το ανώτατο βραβείο που απονέμεται σε φοιτητή για πτυχιακή εργασία, για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την Αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1977 – 1985.


Ο κ. Μητσοτάκης έμεινε στις ΗΠΑ μέχρι το 1990, χωρίς φυσικά να προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια του που σε αντίθεση την πλειονότητα των ελλήνων στα τέλη της δεκαετίας του 80, είχε τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες των πανάκριβων σπουδών του μικρότερου γιου.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 1990 πήγε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε για έναν χρόνο ως οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank.


Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Όχι φυσικά στον Έβρο, ούτε στην Λήμνο, ούτε καν στην Ρόδο. Φυσικά, εκείνη την εποχή, ακόμα και τώρα, οι γόνοι των πολιτικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών άλλα κι όσων είχαν διασυνδέσεις με την εξουσία, πήγαιναν στην αεροπορία. Έτσι λοιπόν κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπηρέτησε στην  346 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Παραμένει άγνωστο αν τον είδαν ποτέ εκεί οι λοιποί σμηνίτες της σειράς του.Ο κ. Μητσοτάκης πάντως μετά την αεροπορία, δεν βίωσε το άγχος των περισσοτέρων ελλήνων που έπρεπε να βγουν στην αγορά εργασίας. Το οικογενειακό και οικονομικό του background του έδινε το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του. Κι αυτό έκανε πηγαίνοντας πάλι στις ΗΠΑ κι αυτή τη φορά στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ απο όπου απέκτησε τίτλο Masters στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις με ειδίκευση στα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του επιστρέφοντας στο Harvard από όπου και απέκτησε δεύτερο τίτλο Masters στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.


Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2000 και δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ για δουλειά. Διορίστηκε αμέσως στο δημόσιο. Κι όχι όπου κι όπου. Ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία "Εθνική Επιχειρηματική Συμμετοχών", του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Εκεί έμεινε έως το 2003 όταν αποφάσισε ότι εργάστηκε αρκετά στη ζωή του ώστε να διεκδικήσει τη ψήφο του ελληνικού λαού. Και πράγματι, ο ελληνικός λαός "τίμησε" την εργατικότητα του ψηφίζοντας τον και στέλνοντας τον στη Βουλή το 2004.


Λίγα χρόνια μετά, ο εργατικότατος Κυριάκος Μητσοτάκης ενεπλάκη στο σκάνδαλο Siemens όπου κατηγορήθηκε για χρηματισμό.


Tον Ιούνιο του 2008 βρέθηκαν στη κατοχή του Κ. Μητσοτάκη διάφορα τιμολόγια ηλεκτρονικού εξοπλισμού τα οποία φέρεται να εξοφλήθηκαν στις 2 Ιουνίου, μόλις μερικές ημέρες ύστερα απ'τη παρέμβαση εισαγγελέα στη εταιρία καθώς και τη κατάθεση μαρτύρων. Ο εξοπλισμός αφορούσε τηλεποικοινωνιακές και ηλεκτρονικές συσκευές. Η αξία του ξεπερνούσε τις 100.000 Ευρώ και η γνησιότητα των τιμολογίων επιβεβαιώθηκε, παρόλα αυτό ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε αθώος και ότι δεν εισέπραξε κανένα δώρο απ'τη SIEMENS.Πέραν όλων των υπολοίπων, αποδεικνύεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος ειναι σήμερα 46 ετών, έχει σπουδάσει συνολικά 14 έτη σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και έχει εργαστεί στη ζωή του, άλλα τόσα, συνολικά δεκατέσσερα χρόνια εκ των οποίων τα δέκα ως βουλευτής ή υπουργός, τα τρία ως διορισμένος στο δημόσιο και ένα ως σύμβουλος τράπεζας στο Λονδίνο.  


 


Τι ρόλο μπορεί να παίξει ο έρωτας στη ζωή ενός πολιτικού; Ο Κυριάκος Μητσοτάκηςπαραδέχεται πως ο έρωτας παίζει καθοριστικό ρόλο στη δική του ζωή. Ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αφήνει για λίγο στην άκρη την προεκλογική εκστρατεία του και μιλά στο περιοδικό YOU για την ζωή του ως σύζυγος και ως πατέρας τριών παιδιών."Αρχηγός στο σπίτι είναι πάντα η γυναίκα" παραδέχεται ο πολιτικός ενώ όπως ξεκαθαρίζει τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του Μαρέβα, γίνονται "κακοί' όταν χρειάζεται για τα παιδιά τους. "Οι γονείς πρέπει να έχουν μια κοινή αντιμετώπιση απέναντι στα παιδιά. Αυτό προσπαθούμε τουλάχιστον εμείς".Με τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Με τα παιδιά του, Κωνσταντίνο, Σοφία και Δάφνη.

Τα τρία του παιδιά, η 18χρονη Σοφία, ο 17χρονος Κωνσταντίνος και η 12χρονη Δάφνη, του ζητούν: "Χρόνο! Όταν δουλεύεις τόσες ώρες είναι λογικό να διεκδικούν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν με τον πατέρα τους κι εγώ από τη μεριά μου προσπαθώ να μην τους χαλάω χατίρι". 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται και στην μητέρα του Μαρίκα Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή το 2012. ΄"Μου λείπει η απέραντη καλοσύνη της. Αυτες τις ημέρες την σκέφτομαι πολύ διότι την έχασα ακριβώς τη μέρα των προηγούμενων εκλογών" σημειώνει ο πολιτικός.


 Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:


(…)Έχω δεχτεί πολλές κριτικές για το όνομά μου. Ίσως είμαι εκ των γόνων των πολιτικών οικογενειών ο πιο αδικημένος, αυτός που έπρεπε περισσότερο να αποδείξει ότι πραγματικά αξίζει. Το δέχομαι. Από εκεί και πέρα, ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν για τις απόψεις, για το βιογραφικό μου και για τις δυνατότητές μου. Ξέρω ότι ενδεχομένως ο πολιτικός συμβολισμός κάποιου ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί αυτοδημιούργητος είναι ισχυρός. Δεν μπορώ να το αποκρούσω αυτό, γιατί δεν μπορώ να αλλάξω αυτό που είμαι. Εγώ χρειάστηκε να δουλέψω δύο φορές πιο σκληρά στη ζωή μου για να αποδείξω τι πραγματικά αξίζω…


Συμπάσχω με το δράμα του αδικημένου από τη ζωή Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναρωτιέμαι αν η υποψηφιότητα του υπηρετεί κάποιο σκοτεινό σχέδιο κυριαρχίας του Τσίπρα για τα επόμενα 30 χρόνια.
Αν γίνει με τέτοιους όρους η εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας, φοβάμαι ότι θα απειληθεί μέχρι και η πρωτιά του Ποταμιού στο πρωτάθλημα ελιτισμού και σηκωμένης μύτης. 
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΡΗ ΧΡΥΣΟ


Δίνουν και παίρνουν σε πολλά blogs του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια, οι φήμες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γιος της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τέρη Χρυσό. Οι ίδιες φήμες φαίνεται να αναζωπυρώνονται το τελευταίο διάστημα για κάποιο λόγο. Τι συμβαίνει πραγματικά.


Απ' ότι φαίνεται τη συγκεκριμένη φήμη, την είχε διαδώσει ο Τζίμης Πανούσης σε ραδιοφωνική του εκπομπή, όπου ισχυριζόταν μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιος της Ντόρας Μπακογιάννη και καρπός του νεανικού έρωτα με τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό.Σύμφωνα με τη φήμη του Πανούση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετήθηκε από τον Μητσοτάκη για να κουκουλώσει το σκάνδαλο.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Πανούσης έλεγε κάτι τέτοιο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην παράσταση του «Τα Δομημένα Βρομόλογα» ο διασκεδαστής είχε πει: «Θα σκάσει η Ντόρα, αλλά της έχουνε ετοιμάσει και αυτηνής σκάνδαλο. Ποιος τραγουδιστής έχει κάνει παιδί εξώγαμο μετά τον Πασχάλη; Είναι ο Τέρης ο Χρυσός. Τα λέμε ανοιχτά. Αυτός το '59 έπαιζε σε μια συναυλία σ" ένα κλαμπάκι στο Λουτράκι και πήγε ένα μικρό, ένα δεκαεξάχρονο, και πώς έγινε, είχε μια σεξουαλική μεταστροφή ο Χρυσός και την καβάλησε. Την π…ε την κοπέλα και ήταν η Ντόρα η Μπακογιάννη. Και έβγαλαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι Κυριάκος Χρυσός Μητσοτάκης. Αυτό το σκάνδαλο θα βγει και πάει και αυτό το σκάνδαλο και να δούμε ποιος θα μας κυβερνήσει».

 Το «αστείο» αυτό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κράτησε χρόνια και κανείς δεν μπορούσε να το πάρει στα σοβαρά, αφενός γιατί από τη μία η διαφορά ηλικίας της Ντόρας με τον Κυριάκο είναι μόλις 14 χρόνια (!) -αυτή έχει γεννηθεί το 1954 και αυτός το 1968- και αφετέρου γιατί όλοι έχουμε συνηθίσει τον Τζίμη Πανούση με το καυστικό χιούμορ του…


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X