Τα πιο νόστιμα σπανακοπιτάκια!

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<p><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul>
<li>500 γρ. αλεύρι</li>
<li>2 ½ κ.γ. αλάτι</li>
<li>200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους</li>
<li>½ κούπα πολύ παγωμένο νερό</li>
<li>2 κ.σ. λευκό ξύδι</li>
<li>2 αυγά</li>
</ul>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ. διάφορα χόρτα για πίτα</li>
<li>1/2 μικρό ματσάκι δυόσμου ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)</li>
<li>400 γρ. φέτα</li>
<li>50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό</li>
<li>4 κ.σ. ελαιόλαδο</li>
<li>3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</li>
<li>πιπέρι</li>
<li>αλάτι</li>
<li>ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι</li>
<li>σουσάμι</li>
</ul>
</div>
<div id="recipe_show_banner_2" class="hidden-print" style="text-align: justify;"> </div>
<div class="hidden-print" style="text-align: justify;"> </div>
<div class="hidden-print"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα χόρτα σε κομμάτια 5 εκ.</li>
<li>Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και τον δυόσμο.</li>
<li>Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αλάτι.</li>
<li>Τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν. Βοηθάμε με τα χέρια μας πατώντας τα χόρτα ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.</li>
<li>Μόλις στραγγίξουμε καλά τη γέμιση, προσθέτουμε την φέτα (τη σπάμε σε κομμάτια με τα χέρια), το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.</li>
<li>Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε στην άκρη.</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη ζύμη</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο πολυμίξερ με τα μαχαίρια και τα φέρνουμε μία βόλτα να ανακατευτούν.</li>
<li>Ρίχνουμε και το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.</li>
<li>Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό , το ξύδι και το νερό και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.</li>
<li>Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και με τα χέρια μας ενώνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα (μόνο).</li>
<li>Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, τα πλαταίνουμε σε δίσκους διαμέτρου 15 εκ. με το χέρι μας και τα τυλίγουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο μας για τουλάχιστον 1 ώρα.</li>
<li>Μετά από 1 ώρα αφού έχει παγώσει το ζυμάρι , το ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και με αρκετό αλεύρι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2-3 χιλ. Με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κουπάτ 8-9 εκ. κόβουμε δίσκους από το φύλλο μας και με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε από τη γέμιση και τοποθετούμε πάνω στο ζυμάρι.</li>
<li>Με ένα βρεγμένο πινέλο αλείφουμε γύρω γύρω το ζυμάρι για να κολλήσει και κλείνουμε στη μέση. Εκεί που θα κλείσει το πιέζουμε με ένα πιρούνι.</li>
<li>Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε και τα υπόλοιπα .</li>
<li>Αλείφουμε με αυγό. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο αν θέλουμε.</li>
<li>Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 28. Μεταφέρουμε τα σπανακοπιτάκια στο ταψί.</li>
<li>Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα