Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Το "χούφτωμα": Πώς να το κάνεις χωρίς να παρεξηγηθεί
Το "χούφτωμα": Πώς να το κάνεις χωρίς να παρεξηγηθεί  thumbnail

Το "χούφτωμα": Πώς να το κάνεις χωρίς να παρεξηγηθεί

Ίσως ο τίτλος σας παραξενεύει. Και όμως τα αγγίγματα σε μια γυναίκα είναι εξίσου σημαντικάμε τη σωματική επαφή μιας και είναι ένα μέσο για να δείξει ο άνδρας όχι μόνο τη σεξουαλική έλξη αλλά και τοσυναισθηματικό ενδιαφέρον του. Οι γυναίκες δείχνουν μεγάλη προσοχή στο άγγισμα του άνδρα που τις ποθεί σεξουαλικά. Γι΄αυτό άλλωστε και ένα "χούφτωμα" όπως πολλοί το αποκαλούν στην καθομιλουμένη είναι τόσο προσβλητικό για εκείνη. 


Ας δούμε τι συμβουλεύει η ψυχολόγος και συγραφέας Λουίζα Μπερντ


Ποτέ μη ξεχνάτε τη σωματική στοργή. Σαν να ήταν δυνατό να την ξεχάσετε… Προσέξτε όμως. Μιλάμε για στοργή σωματική. Όχι για σεξ. Το σωματικό σεξ έρχεται μετά. Μιλάμε για το άγγιγμα με τρόπο πους λέει πως την αγαπάτε και όχι απλώς πως τη θέλετε. Εμείς οι γυναίκες, ξέρετε, είμαστε πολύ «εύθικτα» πλάσματα. Θέλουμε να μας αγγίζετε με τρόπο που να εκφράζει τον πόθο σας να βρίσκεστε κοντά στη γυναίκα σας. Όταν τυλίγετε τα μπράτσα σας γύρω της, φροντίστε να κάνετε το αγκάλιασμά σας να σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από το «βγάλε τα ρούχα σου», όταν απλώνετε τα χέρια σας πάνω της το άγγιμά σας πρέπει να είναι αισθησιακό και απαλό όχι απότομο. 


Οι γυναίκες ή, τουλάχιστον, οι περισσότερες γυναίκες, έχουν τον τρόπο να φαίνονται περισσότερο συγκροτημένες σ’ αυτό από τους άντρες. Μπορεί να της αρέσει να την χτυπάτε απαλά στα πισινά της, αλλά όχι τη στιγμή που στέκεστε στην ουρά για εισιτήρια στο θέατρο. Και να την χαϊδεύουν στο ίδιο σημείο μπορεί να είναι κάτι που το περίμενε όλη την ημέρα, αλλά όχι όταν έχει τα παιδιά ν’ αλωνίζουν όλο το σπίτι.


Μπορεί ν’ αρέσει σε μερικούς άντρες ν’ αποδεικνύουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ότι η γυναίκα τους είναι γυναίκα τους, βάζοντάς της δημόσια χέρι, αλλά θα πρέπει να σταθούν και να σκεφθούν ποιους θέλουν να εντυπωσιάσουν με τον τρόπο αυτό.


Υποτίθεται ότι η σωματική στοργή είναι μια ερωτική πράξη. Και είναι. Αν όμως προκαλεί τη δυσφορία της κοπέλας, πόσο ερωτική μπορεί να είναι;


Δεν εννοώ πως κάθε επίδειξη στοργής μπροστά σε άλλους ανήκει στην κατηγορία των «μη-μη». Οι εραστές δεν χαίρονται μόνο οι ίδιοι, αλλά προσφέρουν και τη χαρά. Μόνο ένας εξαιρετικά δυσκοίλιος πουριτανός (ηλικίας από ογδόντα έως είκοσι ετών) μπορεί να δυσφορεί όταν βλέπει τους εραστές να αγκαλιάζονται. Και η μητέρα που θέλει να προφυλαξει τα παιδιά από τη σωματική στοργή που δοκιμάζει με τον πατέρα τους, είναι πιθανό πως δεν αισθάνεται την ανάγκη της στοργής αυτής. Χρησιμοποιεί απλώς τα παιδιά της σαν άλλοθι για τη δική της -την κλεισμένη βαθιά μέσα της- έλλειψη συναισθημάτων.


Θέλω να τραβήξω μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα απλά χάδια και στις υπερβολικές εκδηλώσεις μπροστά στα παιδιά. Δεν θα μου άρεσε να γίνονται αυτές οι δουλειές στο γωνιακό τραπεζάκι του εστιατορίου ή μέσα στον υπόγειο σιδηρόδρομο.


Η σωματική στοργή επίσης δεν πρέπει να είναι μια ρουτίνα που κάνει εκείνον να σταματά στην πόρτα για τριάντα δευτερόλεπτα για να της εκφράσει τη στοργή του. Αν μπείτε στο σπίτι, την αγκαλιάσετε και τη φιλήσετε παθητικά και μετά πιάσετε την εφημερίδα ή το ποτό, γρήγορα θα καταλάβει το παιχνίδι σας. Απ’ το πρωί που χωρίσατε σκεφτόταν αυτή τη στιγμή. Και ανυπομονούσε ν’ ακούσει τον ήχο της φωνής σας, να νιώσει το άγγιγμα των χεριών σας. Τώρα βρίσκεστε σπίτι. Δείξτε της πως και εκείνη σας έλειψε. Μιλήστε μαζί της. Ακούστε όσα έχει να σας πει. Είχε κι αυτή ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα στη δουλειά της (ή στο σπίτι). Και γεμίστε την στοργή.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X