Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πιέζει η Μέρκελ για το Αιγαίο – Η απάντηση της Αθήνας
Πιέζει η Μέρκελ για το Αιγαίο – Η απάντηση της Αθήνας thumbnail

Πιέζει η Μέρκελ για το Αιγαίο – Η απάντηση της Αθήνας

Αυξάνονται οι πιέσεις από το Βερολίνο για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο.

Λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η Καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι «δεν είναι αποδεκτό η οδός μεταξύ της τουρκικής ακτής και των ελληνικών νησιών, άρα μεταξύ δύο εταίρων στο ΝΑΤΟ, να ελέγχεται αυτήν τη στιγμή από τους διακινητές προσφύγων».

Η Άνγκελα Μέρκελ παρέπεμψε στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συνεργασία της ΕΕ με την Αγκυρα, σε ό,τι αφορά τόσο τη φύλαξη των συνόρων όσο και τη στήριξη της Τουρκίας στη φροντίδα των προσφύγων που είναι εγκατεστημένοι στο έδαφός της.

Τις πιέσεις της γερμανικής πλευράς έφερε στο φως η Realnews, στο αποκαλυπτικό της πρωτοσέλιδο στις 11 Οκτωβρίου, με τίτλο «Ύποπτα γερμανικά παιχνίδια στο Αιγαίο», αναφέροντας:

«Χρησιμοποιούν το προσφυγικό πρόβλημα, για να δημιουργήσουν σοβαρά τετελεσμένα στην περιοχή».

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα που έστειλε για το θέμα στον Ζ.Κ. Γιούνκερ και την Α. Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων πολέμου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει εκπτώσεις ή υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο λέει «όχι» η Αθήνα στις κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Αυτό σημαίνει είσοδο τουρκικών πλοίων στα χωρικά μας ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», εξήγησε ο Νίκος Κοτζιάς.


www.real.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X