Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου
Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου thumbnail

Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου

Υλικά




  • 300- 350γρ. συκωτάκια πουλιών




  • 200γρ. μπασμάτι ή οποιοδήποτε άλλο μακρύκοκκο ρύζι




  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα




  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε κύβους




  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο




  • 1 σφηνάκι κονιάκ




  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό




  • μερικά κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι




  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο




  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο




  • 1 ξυλαράκι κανέλας




  • γαρύφαλο τριμμένο, τη μύτη ενός κουτ. γλυκού




  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών




  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά




  • αλάτι, πιπέρι




 


Διαδικασία



Βήμα 1


Καθαρίζετε τις καρδιές και τα συκωτάκια από τις ίνες, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.


Βήμα 2


Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το μίγμα λάδι- βουτύρου και σοτάρετε τα συκωτάκια με όλα μαζί τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε πολύ δυνατή φωτιά.


Βήμα 3


Προσθέτετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να εξατμιστεί.


Βήμα 4


Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Σταδιακά προσθέτετε νερό ζεστό ή σπιτικό ζωμό κότας αν έχετε, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X