Πικάντικο ρύζι με συκωτάκια κοτόπουλου

<p class="blue"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul>
<li class="ingredient">
<p>300- 350γρ. συκωτάκια πουλιών</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>200γρ. μπασμάτι ή οποιοδήποτε άλλο μακρύκοκκο ρύζι</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 ντομάτα μεγάλη, σε κύβους</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 σφηνάκι κονιάκ</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>μερικά κλωναράκια ρίγανη φρέσκια ή θυμάρι</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 ξυλαράκι κανέλας</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>γαρύφαλο τριμμένο, τη μύτη ενός κουτ. γλυκού</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>αλάτι, πιπέρι</p>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p class="blue"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<div class="info-left-d">
<p class="red me-steps">Βήμα 1</p>
<p class="instructions">Καθαρίζετε τις καρδιές και τα συκωτάκια από τις ίνες, τα πλένετε και τα κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.</p>
<p class="red me-steps">Βήμα 2</p>
<p class="instructions">Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο ή το μίγμα λάδι- βουτύρου και σοτάρετε τα συκωτάκια με όλα μαζί τα μπαχαρικά και τα αρωματικά σε πολύ δυνατή φωτιά.</p>
<p class="red me-steps">Βήμα 3</p>
<p class="instructions">Προσθέτετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και το αφήνετε να εξατμιστεί.</p>
<p class="red me-steps">Βήμα 4</p>
<p class="instructions">Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνετε τη ντομάτα και αλατοπιπερώνετε. Σταδιακά προσθέτετε νερό ζεστό ή σπιτικό ζωμό κότας αν έχετε, μέχρι το ρύζι να μαγειρευτεί και να μαλακώσει.</p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions"> </p>
<p class="instructions">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα