Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το πιο εντυπωσιακό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο Αστεροσκοπείο (συναρπαστικές φωτο)
Το πιο εντυπωσιακό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο Αστεροσκοπείο (συναρπαστικές φωτο) thumbnail

Το πιο εντυπωσιακό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο Αστεροσκοπείο (συναρπαστικές φωτο)


Δεν χορταίνουν να βλέπουν οι επισκέπτες ένα εντυπωσιακό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που παρουσιάζει στο κοινό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο και ανανεωμένο αντίγραφο του Μηχανισμού, σε κλίμακα 4/1 (4 φορές μεγαλύτερο από το φυσικό του μέγεθος), ώστε να γίνεται ευκολότερα αντιληπτή η λειτουργία του.


Το αντίγραφο περιέχει σχεδόν όλη την πληροφορία που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για την κατασκευή και τη λειτουργία του μέγιστου οργάνου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.


Το νέο εκπαιδευτικό αντίγραφο παρουσιάζεται στο Μουσείο του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου και ειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι στη διάθεση του κοινού για ξεναγήσεις διαρκέσει ως το τέλος του Οκτωβρίου ενώ στις 11 Νοεμβρίου θα παραδοθεί στο δήμο Αντικηθύρων σε ειδική τελετή στην Θεσσαλονίκη.


Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 – 14:00, καθώς και στη διάρκεια των προγραμματισμένων βραδινών ξεναγήσεων (8, 13, 15, 20, 21, 23 και 27 Οκτώβρη) από τις 19:30 ως τις 21:00 κάθε μισή ώρα.


Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 3490160 και 210 34 90036.


fdp01


fdp03


fdp04


fdp08


koutipandoras.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X