Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / ΕΥΔΑΠ: Εξόφληση οφειλών σε 36 δόσεις
ΕΥΔΑΠ: Εξόφληση οφειλών σε 36 δόσεις thumbnail

ΕΥΔΑΠ: Εξόφληση οφειλών σε 36 δόσεις

Μέχρι και εξαπλασιασμό των δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών και σημαντική απλοποίηση των διαδικασιών διακανονισμού περιλαμβάνει η νέα πολιτική της ΕΥΔΑΠ για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προχθές και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή.

Ο αριθμός των δόσεων μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω εφόσον ο καταναλωτής είναι χρόνια άνεργος, έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι πολύτεκνος.

Επίσης, παγώνουν για έναν χρόνο όλες οι κατασχέσεις ακινήτων που έχουν δρομολογηθεί για οφειλές μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα διακανονισμών οφειλών:

1. Αυξάνονται οι δόσεις μέχρι και 36, από 6 που προβλέπονται σήμερα, για τους πελάτες της εταιρείας που δυσκολεύονται οικονομικά να αποπληρώσουν τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ. Η ελάχιστη δόση ορίζεται στα 20 ευρώ.

2. Απλουστεύονται οι διαδικασίες διακανονισμού και εγκρίνονται ταχέως τα αιτήματα χωρίς να χρειάζεται να υποβληθούν δεκάδες δικαιολογητικά. Απαιτείται μόνο η απλή επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και η συμπλήρωση ενός εντύπου. Αξίζει να αναφερθεί πως τον διακανονισμό μπορεί να τον ξεκινήσει και ο ενοικιαστής ενός ακινήτου, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση του ιδιοκτήτη.

3. Προβλέπεται η δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερου αριθμού δόσεων στις περιπτώσεις που ο καταναλωτής ανήκει σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (χρόνια άνεργοι, πολύτεκνοι, χρόνια προβλήματα υγείας) ή/και αντιμετωπίζει οξυμένα οικονομικά προβλήματα.

Γι’ αυτόν τον λόγο θεσμοθετείται ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης Αιτημάτων Διακανονισμού Οφειλών που θα εξετάζει άμεσα τα προβλήματα και θα δίνει γρήγορα λύσεις. Οπως επισημαίνουν από την ΕΥΔΑΠ, για τους χρόνια ανέργους θα ζητείται μόνο φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας και του εκκαθαριστικού της εφορίας. Για τους χρόνια πάσχοντες, θα ζητείται μία απλή βεβαίωση αναπηρίας κ.ο.κ.

4. Αναστέλλονται προσωρινά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (κατασχέσεις) μέχρι τις 30/6/2014 και μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ. Προϋπόθεση, όμως, είναι να προσέλθουν έγκαιρα οι οφειλέτες και να προβούν σε διακανονισμό των χρεών τους σε δόσεις, σύμφωνα με τη νέα πολιτική της εταιρείας.

"Η ΕΥΔΑΠ ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καταναλωτή, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι πολίτες", ανέφεραν χθες από την εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου προγράμματος, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα περιφερειακά κέντρα της ΕΥΔΑΠ που είναι αναρτημένα στο www.eydap.gr.

Πηγή: Το Έθνος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X