Αρχική / Συνταγές / Κυρίως / ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Linguine με πέστο παντζάρι
ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Linguine με πέστο παντζάρι thumbnail

ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Linguine με πέστο παντζάρι


Συστατικά




  • 1 συσκευασία linguine 500 gr

  • καρύδια και τυρί για το σερβίρισμα

  • 1 βρασμένο και καθαρισμένο παντζάρι για σερβίρισμα

  • πέστο παντζαριού


 


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Βράζουμε τα linguine με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • Σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο παντζαριού.

  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο παντζάρι.


 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ



Συστατικά




  • 400 γρ. παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα (καθαρό βάρος)

  • 50 γρ. καβουρδισμένα καρύδια

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

  • 30 ml ελαιόλαδο

  • 1 καλή πρέζα αλάτι

  • 1 καλή πρέζα πιπέρι

  • ξύσμα από 1 λεμόνι



 


Μέθοδος Εκτέλεσης



  • Ψήνουμε τα καρύδια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 με 7 λεπτά ή τα καβουρδίζουμε στο τηγάνι.

  • Αφού πάρουν χρώμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.

  • Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.

  • Τέλος, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

  • Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από παντζάρι είναι έτοιμο.

  • Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο.


 


 


 


akispetretzikis.gr




 



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X