ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Linguine με πέστο παντζάρι

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>1 συσκευασία linguine 500 gr</li>
<li>καρύδια και τυρί για το σερβίρισμα</li>
<li>1 βρασμένο και καθαρισμένο παντζάρι για σερβίρισμα</li>
<li>πέστο παντζαριού</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></p>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>Βράζουμε τα linguine με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.</li>
<li>Σουρώνουμε, τα κρατάμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και όσο είναι ζεστά τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα το πέστο παντζαριού.</li>
<li>Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγα καρύδια, τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο παντζάρι.</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ</strong></span></p>
<div class="ingredients" style="text-align: justify;">
<div class="title"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<ul>
<li>400 γρ. παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα (καθαρό βάρος)</li>
<li>50 γρ. καβουρδισμένα καρύδια</li>
<li>1 σκ. σκόρδο</li>
<li>2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου</li>
<li>30 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 καλή πρέζα αλάτι</li>
<li>1 καλή πρέζα πιπέρι</li>
<li>ξύσμα από 1 λεμόνι</li>
</ul>
</div>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Μέθοδος Εκτέλεσης</strong></span></div>
<div class="text" style="text-align: justify;">
<ul>
<li>Ψήνουμε τα καρύδια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 με 7 λεπτά ή τα καβουρδίζουμε στο τηγάνι.</li>
<li>Αφού πάρουν χρώμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.</li>
<li>Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια εκτός από το λάδι.</li>
<li>Χτυπάμε 2 λεπτά μέχρι να σπάσουν τα καρύδια.</li>
<li>Τέλος, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.</li>
<li>Χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πέστο από παντζάρι είναι έτοιμο.</li>
<li>Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί τριμμένο.</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>akispetretzikis.gr</p>
</div>
<div class="rate_me_container">
<div class="rate_me_title" style="text-align: justify;"> </div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα