Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / 0%-13% o ΦΠΑ στην εκπαίδευση
0%-13% o ΦΠΑ στην εκπαίδευση thumbnail

0%-13% o ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ερρίφθη ο κύβος για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.


Η κυβέρνηση δεν πήρε τελικά το μέτρο πίσω, αλλά πρόκρινε τη λύση της μείωσής του και την εφαρμογή του με κλίμακες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλίμακες διαμορφώνονται ως εξής:


0% σε παιδικούς -νηπιαγωγεία


6% ΦΠΑ σε ΙΕΚ, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μουσικές σχολές


13% στα ιδιωτικά σχολεία.


Μαξίμου: Αποφασίστηκε η απόσυρση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση


Συνεδρίασαν από κοινού υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, όπου αποφασίστηκε το ύψος του ΦΠΑ σε τομείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης.


Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνεδρίαση υπήρξε διεξοδική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ενώ αποφασίστηκε η απόσυρση του μέτρου για συνολική επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ισοδύναμα, τα οποία θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας.


Το καθεστώς του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ως εξής:
Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όπου οι θέσεις στα αντίστοιχα δημόσια είναι περιορισμένες, δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ. (0%)


Στα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κλπ, τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξωσχολική παιδεία που παρέχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα παιδιά τους, επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%.


Στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13%


Τέλος, υπήρξε ενημέρωση από τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο για το πόρισμα της Επιτροπής Εργασίας για το Ασφαλιστικό. Γύρω από το οποίο υπήρξε αναλυτική συζήτηση. Στο τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση.


 


 


http://www.kontranews.gr/


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X