Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το WikiLeaks ξαναχτυπά: Στη δημοσιότητα e-mails του επικεφαλής της CIA
Το WikiLeaks ξαναχτυπά: Στη δημοσιότητα e-mails του επικεφαλής της CIA thumbnail

Το WikiLeaks ξαναχτυπά: Στη δημοσιότητα e-mails του επικεφαλής της CIA


Στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν έδωσε στη δημοσιότητα το WikiLeaks, αποκαλύπτοντας συνολικά έξι έγγραφα, τα οποία φέρεται να υπέκλεψε ένας 13χρονος χάκερ.


Πρόκειται για έγγραφα που χρονολογούνται από το 2007 και το 2008, όταν ο Μπρέναν δεν ήταν ακόμα διοικητής της CIA, και σε αυτά περιλαμβάνονται μία επιστολή αναφορικά με τις μεθόδους ανάκρισης υπόπτων, μία σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του ζητήματος του Ιράν, καθώς και το (ημιτελές) ερωτηματολόγιο το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι για να έχουν πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες.


Μέχρι τώρα στα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν φαίνονται να περιλαμβάνονται απόρρητες πληροφορίες, ωστόσο το γεγονός ότι σε αυτά αναφέρονται στοιχεία όπως διευθύνσεις της οικογένειας του Μπρέναν και συνεργατών του, καθώς και αριθμοί διαβατηρίων, προκαλούν ανησυχία στη CIA.


Πάντως, η WikiLeaks προανήγγειλε μέσω Twitter ότι θα ακολουθήσουν και άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της από τα e-mails του Μπρέναν.


Η CIA καταδίκασε τη δημοσιοποίηση των e-mails, τονίζοντας πως η οικογένεια Μπρέναν έχει πέσει θύμα ενός εγκλήματος. «Οι ιδιωτικές ηλεκτρονικές επαφές της οικογένειας Μπρέναν λεηλατήθηκαν με δόλιο σκοπό και τώρα διανέμονται στο Διαδίκτυο. Αυτή η επίθεση είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα και πρέπει να καταδικαστεί, όχι να προωθείται. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι οποιοδήποτε από τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι διαβαθμισμένο. Στην πραγματικότητα, φαίνονται να είναι έγγραφα που ένας ιδιώτης με συμφέροντα εθνικής ασφάλειας και τεχνογνωσία θα ήταν αναμενόμενο να κατέχει», αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.


Διαβάστε περισσότερα στο www.koutipandoras.gr


 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X