Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Πώς και γιατί μας επηρεάζουν οι πλανήτες!
 Πώς και γιατί μας επηρεάζουν οι πλανήτες! thumbnail

Πώς και γιατί μας επηρεάζουν οι πλανήτες!

Για να κατανοήσεις καλύτερα πώς λειτουργεί η αστρολογία, θα βοηθηθείς αν γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ενέργειες των πλανητών και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το προσωπικό σου ωροσκόπιο. Η αστρολογική επιρροή των πλανητών δεν έχει να κάνει ούτε με το μέγεθός τους, ούτε με την απόστασή τους από τη Γη. Αυτό άλλωστε καταρρίπτει και τις αιτιάσεις όσων απορρίπτουν την αστρολογία, με το επιχείρημα ότι τα ουράνια σώματα δεν έχουν καμία φυσική επίδραση στον πλανήτη μας, με εξαίρεση τη Σελήνη, που προκαλεί το φαινόμενο της παλίρροιας και τον Ήλιο, με τον ηλιακό άνεμο. Γιατί οι επιδράσεις αυτές είναι ενεργειακές και λειτουργούν σε ένα επίπεδο που δεν μπορεί να μετρηθεί, προς το παρόν τουλάχιστον, με απτό τρόπο.

 

Ο κάθε πλανήτης (και στην αστρολογία ως πλανήτες νοούνται επίσης ο Ήλιος και η Σελήνη) έχει το δικό του ιδιαίτερο είδος ενέργειας και υπάρχει μια διαρκής αλληλεπίδραση, αφενός όλων πλανητών στο γενέθλιο ωροσκόπιο του καθενός μας μεταξύ τους και αφετέρου μεταξύ του κάθε πλανήτη του γενέθλιου ωροσκοπίου και των διελαυνόντων πλανητών, εκείνων δηλαδή που σχηματίζουν παροδικές όψεις μαζί του ανά πάσα στιγμή.

 

Ο Ποσειδώνας, παραδείγματος χάριν, είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την αυταπάτη, την εξαπάτηση, τη φαντασία, τη φυγή. Μαζί του είναι σαν να κινείσαι μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο, όπου χάνεις την αίσθηση του χώρου και της κατεύθυνσής σου. Έχει επίσης σχέση με τη δημιουργικότητα και τις τέχνες.

 

Όταν ο Ποσειδώνας σχηματίζει όψη με κάποιον άλλο πλανήτη, φέρνει αυτά τα χαρακτηριστικά στο πεδίο της αλληλεπίδρασής τους. Αν βρίσκεται απέναντι από τη γενέθλια Σελήνη σου, στον αστρολογικό σου χάρτη ή μέσω μιας διέλευσης, πιθανόν έχεις τάση να αντιδράς μάλλον συναισθηματικά παρά με τη λογική σου. Να βλέπεις μόνο αυτά που θα ήθελες πάνω σε κάποιον που αγαπάς. Όταν ο κόσμος σου φαίνεται σκληρός, ίσως νιώθεις την ανάγκη για ένα «δεκανίκι», για παράδειγμα το ποτό ή το κάπνισμα. Έχοντας επίγνωση αυτών των χαρακτηριστικών σου, θα είναι πιο εύκολο να τα αντιμετωπίσεις.

 

Παραμένοντας στο παράδειγμα του Ποσειδώνα, αν αυτός σχηματίζει τρίγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο σου μπορεί να είσαι εξαιρετικά δημιουργικό άτομο. Να έχεις μια σπάνια ικανότητα να διοχετεύεις τα συναισθήματά σου μέσα από την καλλιτεχνική σου εργασία. Πιθανόν να είσαι εξαιρετικός στον χορό και η κίνηση να είναι για σένα ένας τέλειος τρόπος εκτόνωσης.

 

Ακόμα και χωρίς να είσαι …ειδήμων στις αστρολογικές όψεις, αν ξέρεις ότι έχεις τον Ποσειδώνα σου, τον πλανήτη ης αυταπάτης και της απογοήτευσης, σε διέλευση ή σε μια «προκλητική» όψη με κάποιον από τους πλανήτες σου, αυτό σου δίνει σημαντικές πληροφορίες. Αν ο Ποσειδώνας είναι σε τετράγωνο ή αντίθεση με την Αφροδίτη σου, γίνεσαι επιρρεπής στο να ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα και εξιδανικευμένα. Μπορεί να μη βλέπεις κανένα ψεγάδι στο πρόσωπο που πιστεύεις ότι αγαπάς και να τον βλέπεις όπως θα τον ήθελες ή θα είχες την ανάγκη να είναι. Κάποια στιγμή όμως θα έρθεις αντιμέτωπος με αυτή τη διαφορετική πραγματικότητα. Αρχικά κάτι τέτοιο μπορεί να σε ζορίσει. Το θετικό μιας απογοητευτικής ερωτικής εμπειρίας είναι ότι γίνεσαι δυνατότερος και πιο εύστοχος στις εκτιμήσεις σου για την ανθρώπινη φύση. Ίσως να αποφασίσεις να μη χάσεις ποτέ την επαφή σου με την πραγματικότητα, όσο κι αν σε γοητεύει κάποιος. Κι αν περνάς μια δύσκολη διέλευση του Ποσειδώνα, να θυμάσαι να μην κρίνεις και να μην εμπιστεύεσαι κανέναν και τίποτα με βάση μόνο την πρώτη, επιφανειακή του εικόνα.

 

Ο καθένας λοιπόν από τους πλανήτες συνδέεται με ορισμένες ιδιότητες. Παρακάτω θα βρεις ένα κατάλογο με τις λέξεις κλειδιά και τις ιδιότητές τους, ώστε κατανοήσεις τα βασικά χαρακτηριστικά εκείνων που συνθέτουν το προσωπικό σου ωροσκόπιο. Για μια πιο διεξοδική ανάλυση όλων αυτών, να θυμάσαι ότι οι αστρολόγοι του myastro βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σου.  Kάλεσέ τους στο 14788 ή στείλε τη λέξη ΜΥΡΤΩ στο 54529.

Πώς μας επηρεάζουν οι πλανήτες


ΗΛΙΟΣ

Τύπος ενέργειας: Θερμή, ξηρή, αρσενική, καρποφόρα, ηλεκτρική.

Τομείς που καθορίζονται από αυτήν: το ανθρώπινο σώμα, ζωή, ψυχική ενεργητικότητα, αρρενωπότητα, προσωπικότητα, περιβάλλον της παιδικής ηλικίας, τιμή, δύναμη, ζωτικότητα, τύχη, δημιουργική και αναγεννητική δύναμη, θέληση, αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα, κυριαρχία.

Η παρόρμηση που συμβολίζει: Να υπάρχεις και να δημιουργείς.

Οι ανάγκες που εκπροσωπεί: Να αναγνωριστείς και να εκφράσεις τον εαυτό σου.

 

ΣΕΛΗΝΗ

Τύπος ενέργειας: ψυχρή, υγρή, καρποφόρα, νυκτερινή, μαγνητική.

Τομείς που καθορίζονται από αυτήν: το πνεύμα, συναισθήματα, αλλαγή, γνώση, οικονομικά, έκφραση, θηλυκότητα, πάθος, επιθυμία, υγεία, ασυνείδητα συναισθήματα, συλλογισμοί, συνεργασία, προσαρμογή.

Η παρόρμηση που συμβολίζει: Να αναζητάς εσωτερική υποστήριξη και τη συναισθηματική ασφάλεια στο στενό σου περιβάλλον.

Οι ανάγκες που εκπροσωπεί: Να νιώθεις γαλήνη και την αίσθηση ότι ανήκεις. Να νιώθεις ότι ο εαυτός σου είναι αυτός που πρέπει.

 

ΕΡΜΗΣ

Τύπος ενέργειας: ξηρή και υγρή, ανδρόγυνη, μαγνητική.

Τομείς που καθορίζονται από αυτήν: ο νους, λογική, κίνηση, επικοινωνία, αδέλφια, νευρικό σύστημα, προσαρμοστικότητα, ζωτικότητα, κρίση, ανταγωνισμός, διανόηση, μεσολάβηση, ανάλυση, κριτική ικανότητα.

Η παρόρμηση που συμβολίζει: Να εκφράζεις μέσα από τον λόγο τις αντιλήψεις και τη νοημοσύνη σου.

Οι ανάγκες που εκπροσωπεί: Να δημιουργείς συνδέσεις με τους άλλους και να μαθαίνεις.

 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X