Αρχική / Σεξ / Γυναίκα / Σχέση εξ αποστάσεως: Tρόποι να μη χωρίσετε
Σχέση εξ αποστάσεως: Tρόποι να μη χωρίσετε thumbnail

Λένα, αναγνώστρια του boro.gr

Σχέση εξ αποστάσεως: Tρόποι να μη χωρίσετε

Αναγνώστριά μας ρωτά


Καλημέρα, θα ήθελα να μου δώσετε μια απάντηση σε ένα πρόβλημα που έχω. Σχέση εξ αποστάσεως. Θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη ενός ειδικού. 


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.  Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Η σχέση εξ αποστάσεως δεν είναι ένα πρόβλημα. Είναι μια σχέση που περιλαμβάνει τη συνθήκη της μεγάλης απόστασης. Οι σχέσεις εξ αποστάσεως βασίζονται πολύ στην εμπιστοσύνη που δείχνει ο ένας στον άλλο, στη φαντασίωση και την ανάγκη ότι είναι μαζί μας ο/η άλλος/άλλη ακόμα κι αν δεν είναι εδώ. Πολλές σχέσεις εξ αποστάσεως έχουν διατηρηθεί και άλλες τόσες έχουν διαλυθεί. Ο λόγος που διαλύονται κάποιες απ'αυτές έχει να κάνει με το ότι τα άτομα συναντιούνται πιο αραιά απ' όσο αντέχουν. Αυτό κατά κάποιο τρόπο αποσταθεροποιεί την εμπιστοσύνη και δημιουργεί την αίσθηση της απουσίας η οποία δεν επιτρέπει στη φαντασίωση του "είμαι εδώ ακόμα κι όταν είμαι μακρυά" να ηρεμίσει το άτομο. Με λίγα λόγια καλό είναι κάθε τόσο (όσο αντέχετε, όσο βλέπετε ότι είναι στους ρυθμούς σας) να επισκέπτεστε τον φίλο σας ή να έρχεται αυτός σε σας και να κάνετε υπομονή και σχέδια για να είστε σε πιο κοντινή απόσταση στο μέλλον. Αυτό το τελευταίο ίσως αποτελεί την πιο δυνατή σκέψη που βοηθά όταν νιώθετε πως λείπετε ο ένας στον άλλο. Η δύναμή της αυξάνει ανάλογα με το πόσο ρεαλιστικά την αντιμετωπίζετε.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X