Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η «μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες
Η «μάχη» για τις τηλεοπτικές άδειες thumbnail

Η "μάχη" για τις τηλεοπτικές άδειες


Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη ΆνναΣτην τελική ευθεία εισέρχεται το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εφόσον σήμερα αναμένεται η ψηφοφορία του από τη Ολομέλεια της Βουλής. 

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από την Κομισιόν, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής με διευρυμένη πλειοψηφία, δηλαδή εκτός από τα κόμματα της συμπολίτευσης υπερψήφισε και το Ποτάμι. Η Ένωση Κεντρώων απείχε από την ψηφοφορία επί της αρχής.

Ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει το νομοσχέδιο και υποστήριξε ότι «οι διατάξεις σηματοδοτούν την ισχυρή προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». 

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις στην προσπάθεια του να επιτύχει τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κάμψεις τις ενστάσεις που εξέφρασε η Κομισιόν και το ΕΣΡ. 

Έτσι. ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ενισχύεται ο ρόλος του ΕΣΡ, χωρίς ωστόσο να καθίσταται δέσμια η αρμοδιότητά του να καθορίζει τον αριθμό των αδειών (σ.σ. αυτή παραμένει στην αρμοδιότητα του υπουργού). 

Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ θα οφείλει να καταθέσει τεκμηριωμένη έκθεση – γνωμοδότηση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Δεσμεύτηκε πως θα προκηρύσσει τον διαγωνισμό δημοπράτησης έχοντας ολοκληρώσει ένα πρώτο στάδιο προεπιλογής των υποψηφίων. 

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η γνώμη του ΕΣΡ και να θέλαμε δεν πρέπει να είναι δεσμευτική καθώς όπως παραδέχθηκε δεν έχει το νομικό εκτόπισμα για να το κάνει». 

Επίσης, μεταξύ των αλλαγών προβλέπεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να έχουν τουλάχιστον 3 δελτία ειδήσεων και προγράμματα για ΑμΕΑ σε συγκεκριμένες ώρες. 

Ο κ. Παππάς είπε ότι αποσύρεται η διάταξη που ορίζει πως οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να έχουν κατ' ελάχιστο 20 άτομα προσωπικό και σημείωσε ότι ο αριθμός θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Επικρατείας.

  

www.real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X