Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Οι Γερμανοί θέλουν μια «πόλη» 50.000 προσφύγων στην Αθήνα, αρνείται η κυβέρνηση
Οι Γερμανοί θέλουν μια «πόλη» 50.000 προσφύγων στην Αθήνα, αρνείται η κυβέρνηση thumbnail

Οι Γερμανοί θέλουν μια "πόλη" 50.000 προσφύγων στην Αθήνα, αρνείται η κυβέρνηση


Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη δημιουργία ενός καταυλισμού προσφύγων  στην Αθήνα για 50.000 πρόσφυγες, όπως προτείνει η Γερμανία σύμφωνα με το «Spiegel».


«Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πέσουμε πάνω σε μία τέτοια πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής, όμως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μια κωμόπολη προσφύγων», τόνισε ο κ. Μουζάλας


Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας σε συνέντευξή του υποστήριξε πως «η μόνη συμφωνία που υπάρχει και έχει αποσπάσει τις θετικές γνώμες είναι η συμφωνία είναι με τον ΟΗΕ να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία για να φτιάξουμε δύο χώρους φιλοξενίας των 8 με 10 χιλιάδων ένα στην Αττική και ένα στη Μακεδονία».


«Αυτό που είχαμε σχεδιάσει για το Λαύριο και τη Θεσσαλονίκη είναι τα λεγόμενα hot-spots, δύο χώροι για την ταυτοποίηση των προσφύγων, 1.500 ατόμων στο Λαύριο και 1.000 ατόμων στη Θεσσαλονίκη. Και αυτό στην περίπτωση που οι εισροές στα νησιά συνέχιζαν να είναι μεγάλες».


Όταν ρωτήθηκε για το αν τον ανησυχεί το δημοσίευμα του «Spiegel» και πως θα ανταποκριθεί η ελληνική κυβέρνηση αν το θέμα τεθεί στην κυριακάτικη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Μουζάλας είπε:


«Μας ανησυχεί που γράφεται κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση έχει συζητήσει μόνο για τους χώρους που αναφέραμε. Είναι όμως μια πιθανότητα να πέσουμε πάνω σ’ αυτό το θέμα το απόγευμα στη Σύνοδο. Η απάντησή μας θα είναι όχι. Έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε στην χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο 60.000 ανθρώπων, για την Ελλάδα είναι μια μεγάλη πόλη. Δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι στην Ελλάδα, μόνο στην Ιορδανία. Ακόμα και αν υπάρξουν οικονομικά ανταλλάγματα δεν μπορεί να γίνει. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Tο πρόβλημα είναι πολιτικό, κοινωνικό, έχει ζητήματα διαχείρισης. Πιθανόν να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο πρόβλημα. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων στην Ελλάδα».


Διαβάστε τη συνέχεια στο www.koutipandoras.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X