Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Fitch: Αναβάθμιση της Κύπρου σε «Β+»
Fitch: Αναβάθμιση της Κύπρου σε «Β+»  thumbnail

Fitch: Αναβάθμιση της Κύπρου σε "Β+"


Ο οίκος Fitch αναβάθμισε σε «Β+» από «Β-» την αξιολόγηση της Κύπρου, διατηρώντας το outlook σε «σταθερό». Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε σε «ΒΒ+» από «ΒΒ-» το ανώτατο όριο αξιολόγησης (country ceiling).


Η κυπριακή αναβάθμιση αντανακλά, σύμφωνα με τον Fitch, τη δημοσιονομική προσαρμογή και την επίτευξη των στόχων τόσο για το 2014 όσο και για το 2015. Για το τρέχον έτος, ο oίκος αξιολόγησης αναμένει έλλειμμα 1% του ΑΕΠ, ενώ για το 2016 και το 2017 «βλέπει» πλεόνασμα 0,2% και 1% αντίστοιχα. Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αγγίξει φέτος το 108% του ΑΕΠ, προτού υποχωρήσει στα επίπεδα του 100% το 2017.


Όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο, ο αμερικανικός οίκος διαπιστώνει σταθεροποίηση των καταθέσεων και σημαντική συρρίκνωση της έκθεσης στην Ελλάδα. «Αγκάθι»  εξακολουθεί να συνιστά το υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το οποίο ανέρχεται στο 47,4% των συνολικών δανείων (18,8 δισ. ευρώ). 


hotdoc


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X