Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Καλύπτουν 2.000 κενά στην Παιδεία, μένουν άλλα 8.000
Καλύπτουν 2.000 κενά στην Παιδεία, μένουν άλλα 8.000 thumbnail

Καλύπτουν 2.000 κενά στην Παιδεία, μένουν άλλα 8.000

Υπερψηφίστηκε (στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου για τα ΜΜΕ) η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη συμπληρωματική πρόσληψη 1.000 έως και 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλέον των 19.500 προσλήψεων που ήδη δρομολογήθηκαν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.


Δεδομένου ότι ο χρόνος απασχόλησης των αναπληρωτών περιορίζεται –όσοι προσληφθούν τον Νοέμβριο θα απασχοληθούν για διάστημα 7,5-8 μηνών– οι εν λόγω πιστώσεις μπορούν να δώσουν περισσότερες από 2.000 προσλήψεις αφού υπολογίζονται σε ανθρωπομήνες.


Οπως ενημέρωσε το Σώμα ο υπουργός Παιδείας, θα επιδιωχθεί φέτος να διοριστούν 19.500 αναπληρωτές στα σχολεία με κάθε τρόπο, είτε μέσω του ΕΣΠΑ ή μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με το πρόγραμμα αναπληρωτών, στους οποίους εντάσσονται οι ωρομίσθιοι και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.


Με την τροπολογία που ψηφίστηκε ο αριθμός αυτός των προσλήψεων μπορεί να αυξηθεί κατά 1.000 έως 2.000 διότι τα κενά τα οποία έχουν δημιουργηθεί λόγω του προβλήματος με το ΕΣΠΑ (ειδικά στην Αττική και σε άλλες δύο Περιφέρειες) θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Δεδομένου ότι θα προκύψουν κι άλλα κενά εντός του έτους έχει προβλεφθεί ένα ποσόν ειδικά για τις προσλήψεις αυτές.


Στο πλαίσιο των προσλήψεων, ο κ. Φίλης ενημέρωσε τη Βουλή ότι έμφαση θα δοθεί στην ειδική αγωγή, στην κάλυψη των κενών στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα δημοτικά σχολεία με όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στους κλάδους των φιλολόγων – μαθηματικών και φυσικών.Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας επιτρέπεται η χρήση πόρων του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων για την πληρωμή αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, καθώς και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, συνολικού προϋπολογισμού 151 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ βαρύνουν το έτος 2014, τα 68.400.000 ευρώ βαρύνουν το έτος 2015 και το υπόλοιπο ποσόν των 64.600.000 ευρώ το έτος 2016.


efsyn.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X