Αρχική / More / Αθλητικά / Αυξάνονται οι εργοδοτικές εισφορές
Αυξάνονται οι εργοδοτικές εισφορές thumbnail

Αυξάνονται οι εργοδοτικές εισφορές

Πρόσθετες πηγές χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να μην προχωρήσει σε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις που θα ξεπεράσουν και το 20%. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Enikonomia», ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με στόχο να περιορίσει την συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1% του ΑΕΠ το 2016, να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ύψους από 2 έως 4 δισ. ευρώ, αλλά και να μην θίξει το εισόδημα συνταξιούχων κάτω από 1.000 ευρώ, συζητά με τους εκπροσώπους των δανειστών την ενίσχυση των ταμείων μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών. 
Ο κ. Κατρούγκαλος μετά την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι αναζητούνται πέρα από την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και άλλοι τρόποι – πόροι για την επίτευξη του στόχου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Περισσότερα στο real.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X