Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Προσοχή! Εάν δείτε αυτό το μήνυμα στο “messenger” μην το ανοίξετε
Προσοχή! Εάν δείτε αυτό το μήνυμα στο “messenger” μην το ανοίξετε thumbnail

Προσοχή! Εάν δείτε αυτό το μήνυμα στο “messenger” μην το ανοίξετε


Ένας νέος «ιός» κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στην εφαρμογή «messenger» του Facebook. Αρκετοί είναι οι χρήστες που έχουν λάβει στο κινητό τους το «επικίνδυνο» μήνυμα.


Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της εφαρμογής, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.


Στη συνέχεια, προτρέπονται είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο που αποστέλλονται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.


Εφόσον οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.


Όπως προτείνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι χρήστες που λαμβάνουν το μήνυμα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά. 


www.koutipandoras.gr


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X