One Ninis show!

Ο Σωτήρης Νίνης πήρε φανέλα βασικού έπειτα από καιρό, είχε μεγάλα κέφια για ένα ημίχρονο και οδήγησε με ασφάλεια τον Παναθηναϊκό σε μια εύκολη νίκη που του δίνει ανάσες και ηρεμία μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι επικράτησαν 3-0 του Λεβαδειακού στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου και πλέον στοχεύουν σε νίκη και στο κρίσιμο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σκόρερ ήταν οι Νίνης, Ταυλαρίδης και Κλωναρίδης, ο οποίος όμως αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού λίγα μετά το γκολ. Ντεμπούτο για τον ταλαντούχο Λάζαρο Λάμπρου ο οποίος καταχειροκροτήθηκε. Επέστρεψε και ο Βέμερ που ήταν θετικός.

Α’ Ημίχρονο
Ο Γιάννης Αναστασίου διατήρησε μόλις δύο από τους έντεκα που έπαιξαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τον Μαρινάκη και τον Ταυλαρίδη. Στο 4-4-2 που επέλεξε ο κόουτς του Παναθηναϊκού, ο Κοτσόλης αγωνίστηκε στο τέρμα, ο Ταυλαρίδης με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ο Χουχούμης στα αριστερά και ο Μαρινάκης στα δεξιά. Ο Λαγός, ο Πράνιτς, ο Λουντ και ο Νίνης αποτέλεσαν την κεντρική τετράδα και ο Κλωναρίδης με τον Πέτριτς κινήθηκαν στην επιθετική γραμμή.

Ο Ακης Μάντζιος επέλεξε και πάλι να παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και σύστημα 3-5-2, γνωρίζοντας ότι οι Πράσινοι μέχρι στιγμής δυσκολεύονταν απέναντι σε κλειστές άμυνες…

Οι Πράσινοι πάντως μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι για να το καθαρίσουν και να αποφύγουν τις περιπέτειες. Στο 16’ ο Πράνιτς σημάδεψε το δοκάρι έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Λουντ, ενώ στο 24’ και στο 26’ πήραν προβάδισμα δύο γκολ: αρχικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίνη (το κέρδισε ο ίδιος έπειτα από μαρκάρισμα του Τριποτσέρη) και στη συνέχεια με κεφαλιά του Ταυλαρίδη από εκτέλεση φάουλ του Νίνη.

Β’ Ημίχρονο
Το δεύτερο 45λεπτο κύλησε πιο χαλαρά για τους Πράσινους οι οποίοι έχοντας εξασφαλίσει ένα σκορ ασφαλείας έκαναν διαχείριση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Αναστασίου είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο στον Βέμερ ο οποίος επανήλθε έπειτα από δύο μήνες, αλλά και στον ταλαντούχο Λάζαρο Λάμπρου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

Το next best thing των ακαδημιών του Παναθηναϊκού αντικατέστησε στο 79’ τον Κλωναρίδη, ο οποίος δύο λεπτά πριν (77’) πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με κεραυνό έξω από την περιοχή. Ωστόσο στη συνέχεια αποχώρησε τραυματίας…

Παίκτης από «χρυσάφι»
Ο Σωτήρης Νίνης στην επανεμφάνισή του στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ήταν χάρμα οφθαλμών για περίπου μια ώρα. Ο διεθνής χαφ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα στο 1-0, ενώ «σημάδεψε» με εκτέλεση φάουλ το κεφάλι του Ταυλαρίδη στο 2-0.

Η σφυρίχτρα
Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής Τριτσώνης ο οποίος είχε καλή διαιτησία. Σωστή ήταν η απόφασή του για τον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.

Έτσι κρίθηκε
Το παιχνίδι κρίθηκε στην αποφασιστικότητα, στη διάθεση και στην ευστοχία των παικτών του Παναθηναϊκού που καθάρισαν το παιχνίδι (όπως και στο ματς πρωταθλήματος) από το μισάωρο.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μαρινάκης (57’ Βέμερ), Χουχούμης, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Λουντ (70’ Καλτσάς), Νίνης, Κλωναρίδης (79’ Λάμπρου), Πέτριτς.
Λεβαδειακός: Βερέμκο, Ουόν, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μαχαίρας (76’ Ντομοβτσίσκι), Μίνγκας, Ρομέου (57’ Γιάχιτς), Θέος, Μάγκας, Μάρκοβιτς (57’ Μανωλάς), Χατζηλάμπρος.

Σχετικά άρθρα