Έχασε σερί και Τσόρι, κέρδισε Ερνάνι

«Γκέλα» Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του στο Κύπελλο, καθώς ο ψυχωμένος Πλατανιάς πήρε ισοπαλία 2-2 στο Καραϊσκάκη. Ή αλλιώς έχασε τη νίκη στο τέλος καθώς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 90 με τον Ερνάνι που παίζοντας για πρώτη φορά βασικός κέρδισε τις εντυπΏσεις με δύο γκολ και καλή απόδοση στην επανάληψη.
Το πλήγμα για τον Ολυμπιακό ήταν ο τραυματισμός του Ντομίνγκες που φαίνεται να έχει σοβαρή ζημιά, ενώ ο Πλατανιάς που προηγΉθηκε δύο φορές με Ράμος και Μπανανά έχασε την ευκαιρία για την πρώτη νίκη της ιστορίας του επί των ερυθρόλευκων.
Πάντως η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να γίνει η πρώτη στην Ελλάδα που σταματάει φέτος τον Ολυμπιακό και μάλιστα στην έδρα του. Εκμεταλλεύτηκε το εκτεταμένο ροτέισον του Σίλβα που ως ένα βαθμό αιτιολογεί τις δυσκολίες που συνάντησαν οι Πειραιώτες σε όλες τις γραμμές τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Μάρκο Σίλβα ξεκούρασε δέκα βασικούς και δεν υπολόγιζε στους τρυματίες Ντουρμάζ, Καμπιάσο, είχε στο ξεκίνημα τον Καπίνο στην εστία, στην άμυνα τους Σαλίνο και Τσιμίκα στα άκρα, Ντα Κόστα και Βούρο στόπερ, στον άξονα Ζντιέλαρ και Τζανδάρη, τον Τσόρι πλεί μέικερ, τους Ερνάνι, Κολοβό στα άκρα και τον Φινμπόγκασον σέντερ φορ.
Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος έκανε κι αυτός κάποιες αλλαγές σε σχέση με τις επιλογές του στο πρωτάθλημα, αλλά είδε την ομάδα του να στέκεται πολύ καλά από το πρώτο λεπτό και να απειλεί με τον Ράμος στο 9′, με το σουτ του Αργεντινού να φεύγει έξω.
Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα αυτοματισμών, κάτι λογικό με τόσους παίκτες μαζί στην ενδεκάδα χωρίς χρόνο συμμετοχής, αλλά και έκανε λάθη στην άμυνα, με τον Ντα Κόστα σαφώς επηρεασμένο από την απουσία του.
Ο Πορτογαλομαροκινός στόπερ έχασε την μπάλα στο 29΄κοντά στην περιοχή και ο Ράμος που έκλεψε, πέρασε και τον Καπίνο για να γράψει εύκολα το 0-1. Ήταν η πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα που ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά και που προηγήθηκε ο αντίπαλός του!
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να πιέσει, με τον Τσόρι να ανεβάζει την απόδοσή του, τον Ερνάνι δραστήριο από δεξιά και τον Φινμπόγκασον πολύ κινητικό. ΟΙσλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές αλλά γκολ δεν μέτρησε σωστά, καθώς την πρω΄τη ήταν οφσάιντ και τη δεύτερη έκανε φάουλ στον γκολκίπερ.
Στο 42′ όμως κακώς ακυρώθηκε τέρμα του Ερνάνι, καθώς ο Φινμπόγκασον ήταν στην ευθεία όταν πήρε την μπαλιά και ο Ερνάνι δεν ήταν οφσάιντ όταν ο Ισλανδός του γύρισε την μπάλα στην άδεια εστία.
Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στην πρώτη επίθεσή του στο δευτερο ημίχρονο, με τον Κολοβό να κερδίζει φάουλ΄από τον Ιτούα και τον Ερνάνι να εκτελεί έξοχα με το αριστερό στη γωνια του Κοκκάλα.
Με το 1-1 από το 47 ο Ολυμπιακός είχε τον ενθουσιασμό που χρειαζόταν για να πιέσει για να πάρει το προβάδισμα έχοντας ευκαιρίες με Τσόρι, Ντα Κόστα και Ερνάνι.
Η μεγάλη φάση έγινε στο 74 όταν ο Κοκκάλας απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Ερνάνι μετά την ωραία προσπάθεια του Γιαννιώτα.
Στο 76 ο Τσόρι βγήκε νοκ άουτ σε προσπάθειά του να κόψει μια αντεπίθεση κι από κει και πέρα ο Ολυμπιακός είχε τον Πάρντο και τον Γιαννιώτα στις άκρες, τον Πουλίδο φορ με τον Ερνάνι δίπλα του και τον Σαλίνο σε οργανωτικό ρόλο.
Όμως από μια στημένη μπαλα ο Πλατανιάς αιφνιδίασε με τον Μπανανά να σκοράρει μετά την κεφαλιά πάσα του Ράμος, δείχνοντας ότι θα μπορούσε να πάρει το ματς.
Ο Ολυμπιακός βγήκε όλος μπροστά, στο 87 ο Κοκκάλας έκανε κι άλλη σούπερ απόκρουση σε κεφαλιά του Ντα Κόστα αλλά δεν τα κατάφερε στο 90, όταν ο Ερνάνι με κεφαλιά έγραψε το 2-2 από το κόρνερ του Πάρντο.
Στις καθυστερήσεις ο Γιαννιώτας και ο Ερνάνι είχαν απειλητικά σουτ, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Βούρος που δεν μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα με κεφαλιά. Λίγο νωρίτερα είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Πάγκαλος.
Ο εντυπωσιακός στην επανάληψη Ερνάνι αλλά και ο Γιαννιώτας ξεχώρισαν για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κοκκάλας ήταν ο καλύτερος από τους γενικώς εξαιρετικούς συμπαίκτες του.
Ο διαιτητής Κομίνης είχε σωστές αποφάσεις, ενώ ο βοηθός Κάλφογλου είχε το λάθος στο πρώτο ημίχρονο στο γκολ του Ερνάνι που κακώς δεν μέτρησε. Οι ερυθρόλευκοι έχουν σοβαρά παράπονα από τον διαιτητή και για κάρτες που δεν έδιεξε στους φιλοξενούμενους επιτρέποντας το σκληρό παιχνίδι τους.
Κόκκινη: 90+5 Πάγκαλος
Κίτρινες: Ντομίνγκες – Στανισάβλιεβιτς, Ιτούα, Μουνάφο, Αποστολόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Τζανδάρης, Ντομίνγκεζ (78 Πάρντο), Ερνάνι, Κολοβός (69 Γιαννιώτας), Φινμπόγκασον (75 Πουλίδο).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος (87 Σελίν), Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ (46 Μουνάφο), Τζιλβάν, Ράμος, Τσουράκης (70 Τσιμόντζι).
 

Σχετικά άρθρα