Αρχική / More / Life stories / Τέλος για την εφημερίδα Αγγελιοφόρος: Η οικογένεια Μπακατσέλου και τα….σκάνδαλα!
Τέλος για την εφημερίδα Αγγελιοφόρος: Η οικογένεια Μπακατσέλου και τα....σκάνδαλα! thumbnail

Τέλος για την εφημερίδα Αγγελιοφόρος: Η οικογένεια Μπακατσέλου και τα….σκάνδαλα!

Επίσημο «λουκέτο» ανακοινώθηκε σήμερα ότι βάζει η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» στη Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα απασχολούσε  110 εργαζόμενους οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ μάλιστα τους οφείλονται και δεδουλευμένα 8 μηνών.Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πριν από λίγο από τον Βασίλη Μπακατσέλο, γιο του βιομήχανου Αλέξανδρου Μπακατσέλου ότι η εταιρία κατέθεσε αίτηση παύσης πληρωμών και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αίτηση πτώχευσης.Στους εργαζόμενους σήμερα οφείλονται δεδουλευμένα 8 μηνών."Την υπογραφή της οικογένειας Μπακατσέλου έχει το αναξιοπρεπές τέλος της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος"" τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).


"Στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, έδινε διαδοχικές διαβεβαιώσεις ότι από αυτόν και την οικογένειά του δεν πρόκειται να χάσει ποτέ κανείς έστω ένα ευρώ, σήμερα ο Βασίλειος Μπακατσέλος απέφυγε την παραμικρή νύξη για αποζημιώσεις. Αντιθέτως, είπε με κυνισμό ότι η επιχείρηση διάλεξε αυτή τη λύση για να έχουν οι εργαζόμενοι τον χρόνο να απευθυνθούν στα ταμεία τους και να πάρουν από αυτά χρήματα που δικαιούνται, προφανώς εφόσον κάνουν επίσχεση εργασίας", επισημαίνει η ΕΣΗΕΜ-Θ."Με τέτοιο πνεύμα αντιμετωπίστηκαν εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν να πληρωθούν οκτώ μήνες από έναν επιχειρηματία που δε δίστασε να υποκριθεί ότι διαπραγματεύεται για "βιώσιμη λύση" παίζοντας με τις ελπίδες του προσωπικού και κρατώντας το σε ιδιότυπη ομηρία, ενώ, όπως φέρεται ότι ο ίδιος ομολόγησε, είχε αποφασίσει από καιρό να οδηγήσει την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ σε πτώχευση", προσθέτει.


Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης και η Ένωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους εργαζόμενους του "Αγγελιοφόρου" σε συνέλευση την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ.


Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος είναι παντρεμένος με την Τίμη Μπακατσέλου  και έχουν 3 γιούς τον Γιώργο, τον Νικόλα ο οποίος ανέλαβε και τα ηνία της εφήμερίδας μετά την απόσυρση του πατέρα του, και τον Βασίλη.
 


 


 


Η οικογένεια Μπακατσέλου και η οικογένεια Βενιζέλου


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι παντρεμένος από το 1981 με την Βασιλική Μπακατσέλου και έχουν αποκτήσει μαζί μία κόρη, την Ελβίνα. Η κόρη και η σύζυγός του τον συνόδευσαν στο εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ψήφισαν οικογενειακώς για τη εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος.


Η Λίλα Μπακατσέλου στέκεται πάντα στο πλευρό του συζύγου της με διακριτικότητα και επίγνωση για το πως πρέπει να λειτουργεί με τα ΜΜΕ. Η Λίλα είναι η γυναίκα της ζωής του και όλα αυτά τα χρόνια η πιο πιστή του οπαδός.


Η Λίλα Μπακατσέλου έχει θέσει ως προτεραιότητα την οικογένειά της. Μια δεμένη οικογένεια, που μέχρι τώρα η ζωή της ήταν καλά προφυλαγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας. Το ζευγάρι προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους χωρίς όμως να στερείται ευτυχισμένες οικογενειακές και προσωπικές στιγμές.Η Λίλα Μπακατσέλου είναι κόρη γνωστής κεντρώας και εύπορης οικογένειας της βόρειας Ελλάδας με παράδοση στην πολιτική. Η οικογένεια της συζύγου του Ευάγγελου Βενιζέλουανήκει πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία.


Ο πατέρας της Απόστολος, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση ειδών υγιεινής. Κατά την διάρκεια της κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, όπου και τραυματίστηκε, κάτι για το οποίο τιμήθηκε από την Πολιτεία με το Μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.


Η Λίλα Μπακατσέλου είναι αδελφή τού προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου ο οποίος είναι πρόεδρος της ΔΕΘ και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Υιοι ∆. Μπακατσέλου.


Ο θείος της, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ιδρυτής και πρόεδρος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ιδρυτής και αντιπρόεδρος της Εγνατία Τράπεζα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρίας «Δελφίνι ΑΕ», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρίας «Δελφίνι ΙΙ ΑΕ» και διευθύνων σύμβουλος της Εκδοτική Βορείου ΕλλάδοςΗ εταιρεία εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», το περιοδικό Close UP και έχει στην ιδιοκτησία της τον «Φίλιππο», το μεγαλύτερο τυπογραφείο των Βαλκανίων, στο Κιλκίς. Ο ίδιος δεν κρύβει τις στενές του σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.


Η Λίλα Μπακατσέλου, με πτυχίο Νομικής από το ΑΠΘ, εργάζεται και έχει καταξιωθεί ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, με δικό της δικηγορικό γραφείο. Παράλληλα, ασχολείται με αφοσίωση και έχει κάνει σπουδαίο έργο στον εθελοντισμό. Μάλιστα, έχει βραβευτεί αρκετές φορές γι” αυτό από τη θέση της Πρόεδρου της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης.


Όταν ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος διωκώταν για κακούργημα
Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, άσκησε η αρμόδια οικονομική εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Δικαιοσύνη για τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.Μετά την εξέλιξη αυτή το σκάνδαλο του ΤΤ προσλάμβανε πολιτικές διαστάσεις αφού τα κριτήρια για την χορήγηση των δανείων όπως φαίνεται δεν είχαν καμιά σχέση με το τραπεζικό σύστημα αλλά επρόκειτο για ρουσφέτια σε επιχειρηματίες με συστημικές διασυνδέσεις.


 


Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΚΑΤΣΈΛΟΥ
Συνελήφθη το 2014 ο εκδότης της εφημερίδας Αγγελιοφόρος, Βασίλης Μπακατσέλος έπειτα από καταγγελία των εργαζομένων για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.


Ο Κ. Μπακατσέλος κρατούταν στο αστυνομικό τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος του εκκρεμούν και καταδικαστικές αποφάσεις.
Ο Βασίλης Μπακατσέλος ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του Αγγελιοφόρου έπειτα από την παραίτηση του πατέρα του, Αλέξανδρου.


Το παρακάτω κείμενο έχει δημοσιευθεί στο ιστολόγιο των εργαζομένων του Αγγελιοφόρου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται αφού οι ίδιοι έφαγαν "φέσι" και η οικογένεια Μπακατσέλου πετάει το καράβι στα βράχια διατηρώντας τα κέρδη μόνο για τον εαυτό της. new7381-431x


 

Ανεση και καλή διάθεση. Το ζεύγος Μπακατσέλου, Τίμη και Αλέξανδρος (δεξιά), με το ζεύγος Βενιζέλου, Ευάγγελος και Λίζα (αριστερά), σε κοσμική εκδήλωση.

 


Η φημισμένη οικογένεια της Θεσσαλονίκης έχει πολλά «Μπακατσελάκια». Άλλα με θωρακισμένες BMW των 200 αλόγων, που ήρθαν στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος AE, την εταιρία που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο», ως εκκαθαριστές 280 εργαζομένων (βλέπε Νικόλας Μπακατσέλος).

 

Άλλα με τζιπ για τα βουνά και τα λαγκάδια και ικανότητες ναυαγοσώστη, που παρίσταναν  τις γλάστρες τόσα χρόνια (βλέπε Τζώρτζης με κοτσίδα ή Γεώργιος Μπακατσέλος κουρεμένος – τώρα τελευταία αυτό).

Άλλα με ένα ψωράμαξο των 80 ψοφαλόγων (βλέπε Βασίλειος Μπακατσέλος ή Bill για την πιάτσα).

Έχει κι άλλα παιδιά ο κυρ Αλέκος, αλλά προς το παρόν με ερωτηματικό (;;;;).

Όλα είναι σπόροι του πλούσιου μεγαλοεπιχειρηματία Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, που δεν πληρώνει τους 110 εργαζόμενους της εταιρίας που ο ίδιος κατέστρεψε!

 

Σαν μάγος με καπέλοΜόλις είδα το κάρο σου, ρε Βασίλη, αναρωτήθηκα: «Σε βάζουν στο σκάφος των εκατομμυρίων ή φοβούνται μη λερώσεις τη μοκέτα;». Πάντως, να ξέρεις, αν βουλιάξει το σκάφος, που είναι δεμένο στη μαρίνα της Καλαμαριάς, να είσαι σίγουρος, ρε Βασίλη, ότι εσένα θα φωνάξουν να το σώσεις (ο άλλος ο ναυαγοσώστης είναι θεωρητικός, δεν ξέρει από ναυάγια!).

Τα εμφανίζει ένα ένα τα παιδιά του ο κυρ Αλέκος, ανάλογα με τις περιστάσεις. Αρκεί να μην πληρώσει… Σαν μάγος μέσα από το καπέλο, τα βγάζει τα βλαστάρια του. Αφού κατά λάθος πέρυσι το καλοκαίρι, αντί να βγάλει έναν γιο από το καπέλο, έβγαλε ένα… μαγιό, το φόρεσε και πήγε κρουαζιέρα. Σ΄ εμάς, τους εργαζόμενους, φόρεσε το καπέλο στο κεφάλι και ακόμη δεν έχει πληρώσει τα καλοκαιριάτικα μισθά.

 

16032-e0

 


Η Τίμη Μοπακατσέλου (αριστερά) κρυφοκοιτάει με περιέργεια τη χειρόγραφη αφιέρωση που χαρίζει για το βιβλίο της η Γιάννα Αγγελοπούλου στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Δεξιά, χαλαρός, όπως πάντα, ο Νικόλας Μπακατσέλος


Αυτόν με το κάρο και τα ψοφάλογα, τον Βασίλη, τον έφερε τώρα τελευταία στο μαγαζί ο κυρ Αλέκος. Σαν να βγήκε από το «Πάμε Πακέτο» μέσα από τους λυγμούς της Χατζηβασιλείου, είναι το φτωχό το αποπαίδι, το αδικημένο, που πρώτη φορά γνώρισε τον μπαμπά του και δεν ξέρει τι έκανε ο πατερούλης μέχρι τώρα στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την εταιρία που εκδίδει από το 1996 τον «Αγγελιοφόρο». Αλήθεια, η Τίμη Μπακατσέλου να πήγε άραγε στην εκπομπή της Χατζηβασιλείου ή κρατάει άθικτη τη λάμψη της για εμφανίσεις με Γιάννα Αγγελοπούλου και πάνω;

 

Ο Βασίλης ή Bill είναι παιδί ειδικών αποστολών. Έχει και πείρα το παιδί με τα δικαστήρια (29 δικογραφίες δηλώνει στο βιογραφικό του, τι είναι να προσθέσει ακόμη μερικές;). Τη Δικαιοσύνη την παίζει στα δάχτυλα. Τόσα χρόνια δεν ξέραμε ότι έχει και τέτοιους το λαμπερό σόι. Άσο στο μανίκι σου είχες, κυρ Αλέκο, και τον έκρυβες.

Το φτωχό πρόσωπο της οικογένειαςΚαι αντί να βρίσκονται κάτω από τα γραφεία του «Αγγελιοφόρου», στη Δαναΐδων 4, στο Βαρδάρι, τα τέσσερα θωρακισμένα cars, λαμπερά και γυαλιστερά σαν να είναι βγαλμένα από τη «Λάμψη» του Φώσκολου με τους οδηγούς τους και τους bodyguards, είναι μονίμως σταθμευμένο το ψωράμαξο του Βασίλη, σαν να βγήκε από βιντεοταινία του Στάθη Ψάλτη από τη δεκαετία του ’80, ένα ΙΧ, που ούτε για παλιοσίδερα δεν το παίρνουν (βλέπετε, πάμε ολοταχώς για το άρθρο 99 της πτώχευσης, οπότε η οικογένεια Μπακατσέλου εμφανίζει το φτωχό της πρόσωπο!).

 

Aggelopoulou3


 

Γράφουν στο φακό τα λαμπερά πρόσωπα του Τζώρτζη Μπακατσέλου (αριστερά) και της μητέρας του, Τίμης Μπακατσέλου (μέσον), που φωτογραφίζονται με τον Απόστολο Τζιτζικώστα (δεξιά)

 


Η κα. Τίμη Μπακατσέλου εξαφανίστηκε κι αυτή μαζί με τον κυρ Αλέκο τον Μπακατσέλο. Έχω καιρό να τη δω. Βρε, μήπως να στείλουμε ειδοποίηση στο Silver Alert για την αναζήτηση ηλικιωμένων; Σαν να είδα προχτές μια γριά ταλαιπωρημένη, που της έμοιαζε! Μπορεί να κινδυνεύουν οι άνθρωποι! Ή λέτε να τους μάζεψε κι αυτούς ο Στέφανος Χίος, για να μην ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής;

 

Η εταιρία του «Αγγελιοφόρου», η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, αφού έφτιαξε άλλη μία εταιριούλα, τις Βορειοελλαδικές Εκτυπώσεις ΑΕ, με… καλές προθέσεις (μεταβίβαση δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων, ενοικίαση εργαζομένων κ.ά.), ζητά τώρα από το πτωχευτικό δικαστήριο να υπαχθεί στο άρθρο 99, θέλει δηλαδή να προστατευτεί από τους πιστωτές της, στους οποίους εντάσσει και τους εργαζόμενους της.

 

Πιστωτές με κουστούμιΜα τι κύρος έχει αυτή η λέξη: Πιστωτές!!! Θα βάλουμε κουστούμι εμείς, οι εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου», στο δικαστήριο; Δε γίνεται να είμαστε πιστωτές του μεγαλοεπιχειρηματία Μπακατσέλου (του κυρ Αλέκου, τα  «Μπακατσελάκια» είναι απλώς εκτελεστικά όργανα ‒ μην μπερδεύεστε!) και να μην πάνε κομμωτήριο οι γυναίκες και για κουστούμι οι άνδρες!

Μας χρωστάει λεφτά, επτά μισθούς συνολικά, η πλούσια, επιφανής οικογένεια της Θεσσαλονίκης με την πλούσια φιλανθρωπική δράση, μέσω της «Στοργής», και την αμέριστα αγάπη της για την τέχνη του Μεγάρου Μουσικής (μόνο τα θωρακισμένα οχήματά της κοστίζουν όσο το απίθανο όνειρο του Τζόκερ για εμάς, τους εργαζόμενους).

 

moneynshow1_425x


 

Εκλεκτικές συγγένειες, υψηλές συμπάθειες. Ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος (μέσον) αγκαζέ με τον Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς (δεξιά). Αριστερά, ο Νικόλας Μπακατσέλος με το γνωστό ευρύχωρο χαμόγελο και την κομψή κορμοστασιά

 


Και τώρα για μια ακόμη φορά η πλούσια επιφανής οικογένεια της Θεσσαλονίκης  ζητά χοντρά ανταλλάγματα από τους εργαζομένους. Ζητά συναίνεση σε σχέδια εξυγίανσης. Ζητά να απολυθούν άλλοι 43 εργαζόμενοι και να κλάψουμε όλοι ομαδικά γι΄αυτούς. Αλήθεια, θα τους βάλει ο μάγος στο καπέλο του και θα βγάλει ένα λαγό;  Μμμ, καλή η αναλογία: 43 εργαζόμενοι ίσον ένας λαγός στιφάδο. Ζητά να συμφωνήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, με την υπαγωγή στο άρθρο 99 και να μην εκτελέσουμε δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες μπορούμε να εισπράξουμε τους μισθούς μας.

Bill… the kill, πες στον μπαμπά σου, τον κυρ Αλέκο, ότι κάπου στο λεξικό υπάρχει και η λέξη «αξιοπρέπεια»… Εσύ, φαντάζομαι, και το καπέλο του μάγου να πάρεις θα είσαι ευχαριστημένος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X