Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Κρέπες με καραμέλα και πορτοκάλι
Κρέπες με καραμέλα και πορτοκάλι thumbnail

Κρέπες με καραμέλα και πορτοκάλι


Συστατικά



Για τις κρέπες



  • 125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά

  • 250-300 ml γάλα 3,5% λιπαρά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα


Για την καραμέλα



  • 1 κ.γ. γλυκάνισο σε σπόρους

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 1 στικ βανίλιας

  • 30 + 20 ml ούζο

  • 3 πορτοκάλια

  • 30 γρ. βουτύρο

  • 200 ml νερό

  • κρέμα για σερβίρισμα


 


 


Μέθοδος Εκτέλεσης



Αυτές οι κρέπες είναι μία από τις πιο αγαπημένες Γαλλικές συνταγές και έχουν σιρόπι από καραμέλα και πορτοκάλι ή μανταρίνι! Αν στο τέλος τις φλαμπάρουμε και με λίγο κονιάκ γίνονται ασυναγώνιστες! 


Για τις κρέπες



  • Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι. Κάνουμε ένα πηγαδάκι στη μέση του και ρίχνουμε μέσα το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός .

  • Όσο  ανακατεύουμε, ρίχνουμε το γάλα λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε ένα αραιό χυλό.

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά , προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.

  • Ετοιμάζουμε τις κρέπες (για την κάθε κρέπα βάζουμε μια βαθιά κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι.

  • Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα από τη μία μεριά και μετά τη γυρνάμε να πάρει χρώμα και από την άλλη.

  • Αφαιρούμε από το τηγάνι με μια σπάτουλα και βάζουμε τις κρέπες σε ένα πιάτο. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις κρέπες (βγαίνουν περίπου 8).


Για την καραμέλα



  • Φιλετάρουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τα φιλετάκια τους και το χυμό σε ένα μπολ

  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα.

  • Αφαιρούμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το ούζο (τα 30 ml), το βούτυρο, το χυμό πορτοκαλιού , 1 κ.γ. γλυκάνισο και ζεσταίνουμε ελαφρά . Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού.

  • Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι. Βάζουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε τις κρέπες διπλωμένες . Αφήνουμε 2-3 λεπτά να ρουφήξουν το ζουμί και φλαμπάρουμε αν θέλουμε με λίγο κονιάκ.



 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X