Αρχική / Θα παίρνουν και οι άνδρες άδεια αποδοχής σπουδών με αποδοχές
Θα παίρνουν και οι άνδρες άδεια αποδοχής σπουδών με αποδοχές thumbnail

Θα παίρνουν και οι άνδρες άδεια αποδοχής σπουδών με αποδοχές

Και οι άνδρες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να λάβουν άδεια ανατροφής τέκνου εξάμηνης διάρκειας μετ' αποδοχών, σύμφωνα με διάταξη (άρθρο 38) του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες (29/10) στη Βουλή.

Όπως ήδη ισχύει για τις μητέρες εργαζόμενες, οι αποδοχές του δικαιούχου θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ και θα είναι στα 586 ευρώ τον μήνα. Η άδεια ανατροφής τέκνου θα χορηγείται μετά την τετράμηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας και θα μπορεί να την πάρει ή η μητέρα ή ο πατέρας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δικαιούχοι-εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της άδειας φροντίδας παιδιού είναι εναλλακτικά οι εργαζόμενοι φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς και των δύο φύλων, ανεξάρτητα από το είδος της δραστηριότητας που ασκεί ο άλλος γονέας, ακόμη και αν ο άλλος γονέας δεν εργάζεται.

Σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια φροντίδας παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια, εκτός και αν συμφωνήσουν διαφορετικά. Η άδεια μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των δύο γονιών, ενώ απαιτείται ενημέρωση του εργοδότη.


www.real.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X