Ψωμί με μπίρα και ξηρούς καρπούς

<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient">
<p>500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>1 μεγάλο μπουκάλι μπίρα</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>½ φλιτζάνι σταφίδες</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>4 κουτ. σούπας ζάχαρη</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>½ κουτ. γλυκού αλάτι</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>2 κουτ. σούπας λάδι</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>¼ κουτ. γλυκού κανέλα</p>
</li>
<li class="ingredient">
<p>λίγο λάδι για το άλειμμα</p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<div class="info-left-d">
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 1</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Σε ένα μέτριο μπολ αδειάζετε τη μπίρα και προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 2</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 3</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 4</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Αλείφετε με λάδι 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ (ή ατομικά φορμάκια αν προτιμάτε) και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Αν θέλετε, σκορπάτε από πάνω λίγους ξηρούς καρπούς (ηλιόσπορους, πασατέμπους, καρύδια, κλπ).</p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;">Βήμα 5</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">Ψήνετε τα ψωμιά στο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αλείφετε με λάδι.</p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"> </p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;">http://www.olivemagazine.gr/</p>
</div>

Σχετικά άρθρα