Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν
Φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν thumbnail

Φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν

Υλικά




  • 8 αβγά




  • 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο




  • 3 ντομάτες σε ροδέλες




  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σας) τριμμένο




  • 4 φέτες ζαμπόν ωμοπλάτη σε κυβάκια




  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο




  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)




  • αλάτι, πιπέρι




 


Διαδικασία



Βήμα 1


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το τυρί.


Βήμα 2


Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι με χερούλι που δεν χαλάει στο φούρνο, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τοποθετείτε τις ροδέλες της ντομάτας στον πάτο.


Βήμα 3


Ρίχνετε από πάνω τα χτυπημένα αβγά και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε μέχρι το αβγό να ξεκολλά από τα τοιχώματα και τον πάτο του τηγανιού, που σημαίνει ότι έχει ψηθεί.


Βήμα 4


Σε αυτή τη φάση μεταφέρετε την ομελέτα στον φούρνο και ψήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί το αβγό στην επιφάνεια. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, αν χρησιμοποιήσετε και σερβίρετε.


 


 


http://www.olivemagazine.gr/


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X