Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πακέτο με 11 ισοδύναμα αντί του ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Πακέτο με 11 ισοδύναμα αντί του ΦΠΑ στην εκπαίδευση thumbnail

Πακέτο με 11 ισοδύναμα αντί του ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Σε αγωνία παραμένουν χιλιάδες γονείς και εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση, για τι μέλλει γενέσθαι με την επιβολή του ΦΠΑ 23%. Το σενάριο που προκρίνεται είναι να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην εκπαίδευση και αντ’ αυτού, να θεσπιστεί μία δέσμη μέτρων, η οποία συνολικά να καλύπτει το κενό των περίπου 400 εκατ. που θα δημιουργήσει η  ακύρωση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Πληροφορίες από κύκλους κοντά στις εξελίξεις, αναφέρουν ένα πακέτο έντεκα συνολικά μέτρων, που αν και αθροιστικά θα καλύψουν τα 400 δις. ευρώ , υπάρχει διαβεβαίωση από κυβερνητικά στελέχη ότι δεν θίγουν οικογενειακά εισοδήματα.


Το πιο πιθανό σενάριο, θέλει η λύση στο γρίφο του ΦΠΑ, να δίνεται με την αύξηση της φορολογίας των ιδιοκτητών ΚΤΕΟ, της επιβολής ενός νέου ειδικού τέλους, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα Ι.Χ., έναν νέο φόρο στην κατάθεση πινακίδων και αύξηση στου φόρους στα ποτά και τα τσιγάρα.


Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν ακόμα και να βάλουν φόρο στην κατάθεση πινακίδων, γιατί φοβούνται ότι την νέα αύξηση στα τέλη, θα την ακολουθήσει "κύμα" μαζικών καταθέσεων πινακίδων.


Το άλλο κομμάτι της φορολόγησης, είναι η αυξήσεις στον ΕΦΚ στα ποτά, τα τσιγάρα και τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, η αύξηση στη φορολογία, των εταιρειών εκμετάλλευσης αυτοκινητόδρομων και των εταιρειών που κατέχουν ακίνητη περιουσία στο εξωτερικό. Οι λύσεις στο ΦΠΑ, περιλαμβάνουν και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να πληρώνουν περισσότερο μόνο τα μεγαλύτερα εισοδήματα.


 


 


http://www.kontranews.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X