Ζελέ caipirinha με σοταρισμένα βερίκοκα

<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<div class="info-left-d">
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">6 φύλλα ζελατίνης</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι χυμό λάιμ</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας ξύσμα από λάιμ</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">8 κουτ. σούπας ζάχαρη</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">1 φλιτζάνι cachaca (κασάσα)</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">μερικές φέτες λάιμ για το σερβίρισμα</span></p>
</li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Για τα βερίκοκα</span></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">15 βερίκοκα αποξηραμένα κομμένα στη μέση</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας ζάχαρη</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">1 ποτηράκι του κρασιού cachaca</span></p>
</li>
<li class="ingredient">
<p><span style="font-size: small;">μερικές κορφούλες από δυόσμο για τη διακόσμηση</span></p>
</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p class="blue" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<div class="info-left-d">
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βήμα 1</span></p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ετοιμάζετε τα βερίκοκα. Τα σοτάρετε στο τηγάνι μαζί με το φρέσκο βούτυρο και από τις δύο όψεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε χωρίς να τα διαλύσετε. Σβήνετε με την cachaca. Αφήνετε να εξατμιστεί και τα βγάζετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.</span></p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βήμα 2</span></p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ετοιμάζετε το ζελέ: Σε ένα μπολάκι με παγωμένο νερό βάζετε τη ζελατίνα να μαλακώσει και να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύετε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη με το ξύσμα του λάιμ.</span></p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βήμα 3</span></p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το χυμό λάιμ και το χυμό λεμονιού μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε ένα νεροπότηρο ζεστό νερό. Προσθέτετε και το μίγμα από το ξύσμα λάιμ με τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνετε τη cachaca.</span></p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βήμα 4</span></p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να αχνίζει έντονα το μίγμα. Προσθέτετε τις μουλιασμένες ζελατίνες και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Αποσύρετε το ζελέ caipirinha από τη φωτιά και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.</span></p>
<p class="red me-steps" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βήμα 5</span></p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Το μοιράζετε σε ποτήρια. Εναλλακτικά το αδειάζετε σε στρογγυλή φόρμα και το παγώνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, βρέχετε εξωτερικά τη φόρμα με ζεστό νερό και ξεφορμάρετε το ζελέ σε στρογγυλή πιατέλα. Το διακοσμείτε περιμετρικά με τα σοταρισμένα βερίκοκα και φυλλαράκια δυόσμου.</span></p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://www.olivemagazine.gr/">http://www.olivemagazine.gr/</a></span></p>
<p class="instructions" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/134827/zele-fraoylas-me-cream-cheese" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Ζελέ φράουλας με cream cheese</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/109143/toyrta-e-giaoyrtozele-kai-pshta-verikoka" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Τούρτα µε γιαουρτοζελέ και ψητά βερίκοκα</span></a></span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα