Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χιλιάδες Ελληνίδες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους την Κυριακή
Χιλιάδες Ελληνίδες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους την Κυριακή thumbnail

Χιλιάδες Ελληνίδες θήλασαν δημόσια τα μωρά τους την Κυριακή

Μητέρες σε 50 πόλεις της Ελλάδας ενώθηκαν την Κυριακή για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).


Σε αυτή την γιορτή σκοπός είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνας της μιας θηλάζουσας μητέρας. Ολα αυτά όχι μόνο στα λόγια αλλά και σε πράξη.


Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, «ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια όμως που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις».
Για 6η συνεχόμενη φορά, την εκδήλωση οργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας.


Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε το 1992 από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef.


Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στη χώρα μας εορτάζεται κάθε 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει».
 
axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X