ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Κουλουράκια γεμιστά με μαρμελάδα

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Συστατικά</strong></span></div>
</div>
<div class="text">
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τα κουλουράκια</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>160 γρ. βούτυρο</li>
<li>150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</li>
<li>110 γρ. τυρί κρέμα</li>
<li>1 αυγό</li>
<li>χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι</li>
<li>300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>3 γρ. μπέικιν πάουντερ</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li>μαρμελάδα</li>
<li>ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι (προαιρετικά)</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<div class="title" style="text-align: justify;">Μέθοδος Εκτέλεσης</div>
<div class="text">
<ul>
<li style="text-align: justify;">Περνάμε από σίτα το αλεύρι με το μπέικιν και τα κρατάμε σε ένα μπολ</li>
<li style="text-align: justify;">Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφαιρούμε από το μίξερ και με μία πλαστική κουτάλα μαζεύουμε τα υπολλείματα που τυχόν υπάρχουν στα τοιχώματα. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για λίγο.</li>
<li style="text-align: justify;">Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη</li>
<li style="text-align: justify;">Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφαιρούμε από το ψυγείο και απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη αφού την έχουμε βάλει ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και αφού την πασπαλίσουμε με αρκετό αλεύρι για να μη μας κολλήσει.</li>
<li style="text-align: justify;">Το φύλλο πρέπει να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά</li>
<li style="text-align: justify;">Παίρνουμε 2 τσέρκια με διάμετρους 6 εκ. και 4 εκ. </li>
<li style="text-align: justify;">Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και κάνουμε με το τσέρκι των 6 εκ. δίσκους στη μισή ζύμη (οι οποίοι θα είναι οι πάτοι από τα μπισκότα μας ).</li>
<li style="text-align: justify;">Με την άλλη μισή ζύμη κάνουμε δίσκους με το τσέρκι διαμέτρου 6 εκ. και σε κάθε δίσκο κάνουμε τρύπα με το τσέρκι διαμέτρου 4 εκ.</li>
<li style="text-align: justify;">Απλώνουμε τα μπισκότα μας σε λαδόκολλα.</li>
<li style="text-align: justify;">Στο τέλος τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 13-15 λεπτά.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά γεμίζουμε τα κουλουράκια με μαρμελάδα της αρεσκείας μας!</li>
</ul>
<p> </p>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα