Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χωρίς νέες γραμμές Μετρό και Τραμ ως το 2020
Χωρίς νέες γραμμές Μετρό και Τραμ ως το 2020 thumbnail

Χωρίς νέες γραμμές Μετρό και Τραμ ως το 2020

Χωρίς νέες γραμμές Μετρό και Τραμ ως το 2020 προβλέπεται να μείνει η Αθήνα, σύμφωνα με το νέο  ΕΣΠΑ. Λόγω οικονομικών ζητημάτων, όλες οι πιθανές επεκτάσεις των γραμμών, μεταφέρονται για μετά το 2020.


Παγώνουν οι συζητήσεις για τις επεκτάσεις στο δίκτυο του Μετρό και του Τραμ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει ως αποτέλεσμα την ανάσχεση του προγραμματισμού και την ένταξη σε κοινοτικά πακέτα χρηματοδότησης.


Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 στον Πειραιά περίπου το 2019, πρόκειται να υπάρξει παύση εργασιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου ενταχθούν κι άλλες γραμμές εντός του δικτύου, τόσο στο Μετρό, όσο και στο Τραμ.


Έτσι οι επεκτάσεις που μελετώνται προς Ίλιον, Γλυφάδα (γραμμή 2) και προς Νέα Ερυθραία (γραμμή 1) πρόκειται να υλοποιηθούν με χρηματοδότηση του επόμενου ΕΣΠΑ, μετά το 2021 ενώ θα τεθούν σε λειτουργία μετά το 2026-2027.


axortagos

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X