Αρχική / Πολιτισμός / City life / Έκθεση – αφιέρωμα για τα 85 χρόνια ζωής του Κώστα Τσόκλη
Έκθεση - αφιέρωμα για τα 85 χρόνια ζωής του Κώστα Τσόκλη thumbnail

Έκθεση – αφιέρωμα για τα 85 χρόνια ζωής του Κώστα Τσόκλη

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη παρουσιάζουν την έκθεση – αφιέρωμα για τα 85 χρόνια ζωής του Κώστα Τσόκλη, με τίτλο Στοιχεία δημιουργίας πιθανών αριστουργημάτων.

Γραμμές, χρώματα, σχήματα και σκέψεις, (συμπεράσματα ζωής και τέχνης), προτείνει ο Κώστας Τσόκλης ως στοιχεία απαραίτητα για τη δημιουργία πιθανών αριστουργημάτων.

Ο πάντα ανήσυχος καλλιτέχνης, αντί να ανατρέξει στην προηγούμενη δουλειά του, για να εικονογραφήσει την τιμητική αυτή επέτειο, δημιούργησε 85 νέα έργα, τα οποία συνθέτουν ένα ενιαίο εικαστικό περιβάλλον .

Η ζωγραφική και ο «εικονοποιημένος» λόγος καθιστούν το καθένα από τα 85 έργα μια ξεχωριστή εξομολόγηση ζωής και δημιουργίας αλλά συγχρόνως και ένα αναπόσπαστο μέρος μιας ενότητας.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης (Νέος Εκθεσιακός Χώρος, 7 μ.μ.) ο Κώστας Τσόκλης θα συνομιλήσει με τον Θανάση Λάλα στην Αίθουσα Banquet, αναλύοντας φράσεις-συμπεράσματα ζωής και τέχνης, αναπόσπαστο κομμάτι των 85 νέων έργων που δημιούργησε ειδικά την τιμητική αυτή επέτειο: ο λόγος ανάγεται σε εικόνα και η εικόνα σε εξομολόγηση…


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X