Ερωτεύτηκα άνδρα από άλλη χώρα: Πώς να το πω στους γονείς μου;

Έχω σχέση με ένα παιδί από την Αλβανία. Τον αγαπάω και με αγαπάει και αυτός πολύ. Είναι πολύ καλό παιδί και είναι πολύ συμπαθητικός και αγαπητός από τον κόσμο.

Δυστυχώς όμως έρχομαι από ένα χωριό και μια καταπιεστική οικογένεια και δεν ξέρω τι ανταπόκριση θα υπάρχει από την οικογένεια μου η γνωστοποίηση αυτής της σχέσης. Με πιέζουν οι δικοί μου να παντρευτώ. Είναι η νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας βλέπετε.

Δεν με υποστηρίζουν οι δικοί μου

Ακόμη και οι αδελφές μου δεν με υποστηρίζουν στη σχέση μου και μου λένε ότι κάνω κακές επιλογές. Δεν με νοιάζει προσωπικά η εθνικότητα. Τον άνθρωπο κοιτάω και αυτός με αγαπάει και τον αγαπάω. Πολλές φορές διαφωνούμε και ψιλομαλώνουμε σαν ζευγάρι αλλά είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Και οι δύο θέλουμε ο ένας τον άλλον αλλά μέσα μου είναι στιγμές που πονάω και δυστυχώς δεν μπορώ να το κρύψω. Χθες για παράδειγμα έψαχνα μια αφορμή για να κλάψω, όλο αυτό με… έπνιγε και έβαλα τα κλάματα με λιγμούς στην αγκαλιά του. Του είπα ότι είμαι κουρασμένη από τη δουλειά.

Φοβάμαι για τις αντιδράσεις που μπορεί να έχουμε. Φοβάμαι. και κρύβομαι ακόμη κι από τις αδελφές μου γιατί έχουν αυτή την αντίδραση. Δεν θέλω να τους μιλάω, δεν θέλω καν να πηγαίνω στο σπίτι μου γιατί όλα αυτά τα σκέφτομαι ακόμη πιο πολύ. Δεν του έχω πει τίποτα για όλα αυτά που σκέφτομαι.

Φοβάμαι πως θα τον στενοχωρήσω

Φοβάμαι γιατί δεν θέλω να τον στενοχωρήσω ούτε να τσαντιστεί. το αποτέλεσμα όμως είναι εγώ να μην είμαι πάντα ήρεμη και τελικά να μην απολαμβάνω το χρόνο μας μαζί. Αυτή την περίοδο δουλεύουμε στο ίδιο μέρος αλλά σε λίγες μέρες θα μπει και η απόσταση ανάμεσα μας.

Νιώθω τόσο φορτισμένη και έχω χάσει όλο το κεφι μου και την διάθεση μου με όλες αυτές τις σκέψεις. Δεν ξέρω τι να κάνω.. δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον στεναχωρήσω. Αυτό μόνο.

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος και ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι πολύ συναισθηματικό εκ μέρους σας και τρυφερό που θέλετε να προστατεύσετε τον άνθρωπό σας από τη στενοχώρια. Όμως πρέπει να αναρωτηθείτε αν είναι ρεαλιστικό. Δηλαδή, είναι σημαντικό να σκεφτείτε μήπως απλά παίρνετε δάνειο χρόνου για να παρατείνετε το αναπόφευκτο.

Κάποια στιγμή θα έρθει αντιμέτωπος με τους δικούς σας και εσείς με τους δικούς του εφόσον βλέπετε τόσο σοβαρά ο ένας τον άλλο. Δεν μπορείτε να μπείτε στο δίλημμα «πατρική οικογένεια ή σχέση» γιατί αυτό φθείρει πολύ τα πράγματα μεταξύ σας.

Να νιώθετε ενωμένοι σε όλο αυτό

Είναι χρήσιμο για αυτόν να γνωρίζει τι σκέφτεστε αφενός για να έχει τρόπο να αντιδράσει και αφετέρου για να μη μοιάζετε απόμακρη σε ένα θέμα που ομολογουμένως αφορά και στους δύο σας. Αν θυμώνετε με τον ρατσισμό, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε αυτό που σας θυμώνει και θα δείτε πως επειδή είναι αγνό το συναίσθημα, το δίκιο δε θα σας αφήσει να πέσετε ψυχολογικά.

Μιλήστε αρχικά στον φίλο σας, συζητήστε το μεταξύ σας και βρείτε με ποιο τρόπο θα παρουσιάσετε ο ένας τον άλλο στους δικούς σας. Έχει σημασία να νιώθετε ενωμένοι σε αυτό.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιος πληρώνει στο ραντεβού; Ο άνδρας, η γυναίκα ή μισά – μισά;

Πρέπει να λέμε ψέματα για το «καλό» της σχέσης μας;

Είναι κατάλληλος άνδρας για γάμο και οικογένεια;

Σχετικά άρθρα