Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κομισιόν: Διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν επιστροφές σε εθνικά νομίσματα
Κομισιόν: Διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν επιστροφές σε εθνικά νομίσματα thumbnail

Κομισιόν: Διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν επιστροφές σε εθνικά νομίσματα

«Όσοι προέβλεπαν την αποτυχία των χωρών σε πρόγραμμα και την επιστροφή τους στα εθνικά νομίσματα διαψεύστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα συνεδρίου του Economist, που πραγματοποιείται στην Κύπρο.


Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι μετά τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ακολουθεί η ώθηση στις επενδύσεις, γι' αυτό και -όπως είπε- αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ ύψους έως και 350 δισ.


Ο εκπρόσωπος απαρίθμησε έργα που έχουν επιλεχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος και μίλησε συγκεκριμένα για: μεγάλο ενεργειακό έργο στη Δανία, έργο ιατρικής περίθαλψης στην Ισπανία, ενεργειακό έργο στη Φινλανδία, ψηφιακό έργο στη Γαλλία, δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Βουλγαρία.


«Προσκαλούμε όποιον έχει επενδυτική πρόταση να απευθύνεται απευθείας στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Δεν υπάρχει καμία πολιτική παρέμβαση στην επιλογή των έργων, την οποία έχουν αναλάβει ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες», κατέληξε.


 


http://www.kontranews.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X