Μπισκότα φυστικοβούτυρου γεμιστά με πραλίνα σοκολάτας

<div class="ingredients">
<div class="title" style="text-align: justify;">Συστατικά</div>
</div>
<div class="text">
<ul style="text-align: justify;">
<li>180 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα 4 κ.σ.</li>
<li>110 γρ. νιφάδες βρώμης</li>
<li>120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.</li>
<li>1 κ.γ. μαγειρική σόδα</li>
<li>1 κ.γ. αλάτι</li>
<li>80 γρ. μαύρη ζάχαρη</li>
<li>65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη</li>
<li>150 γρ. φυστικοβούτυρο</li>
<li>πραλίνα σοκολάτα για τη γέμιση</li>
</ul>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;">Μέθοδος Εκτέλεσης</p>
<div class="text">
<ul>
<li style="text-align: justify;">Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε 4 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη βρώμη και μαγειρεύουμε , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα για 5-10 λεπτά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει.</li>
<li style="text-align: justify;">Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.</li>
<li style="text-align: justify;">Σε ένα μεσαίο μπολ , χτυπάμε μαζί το αλεύρι τη σόδα, και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ ενός μίξερ με το φτερό ( paddle) ανακατεύουμε για να γίνουν κρέμα , το υπόλοιπο βούτυρο , τη καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.</li>
<li style="text-align: justify;">Ρίχνουμε μέσα το μειγμα με τη βρώμη και το μείγμα με το αλεύρι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν.</li>
<li style="text-align: justify;">Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τη σκεπάζουμε με μία δεύτερη λαδόκολλα και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να γίνει 6 xil.Προσεχτικά μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και το βάοζυμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.</li>
<li style="text-align: justify;">Αφαιτούμε την απο πάνω λαδόκολλα και κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 5 εκ. Τοποθετούμε τα μπισκότα αφήνοντας 2,5 εκ. κενό μεταξύ τους στα έτοιμα ταψιά με λαδόκολλα .</li>
<li style="text-align: justify;">Πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα αλλάζοντας τα ταψιά θέση όση ώρα ψήνονται. Ψήνουμε γαι περίπου 10 λεπτά.</li>
<li style="text-align: justify;">Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει εντελώς , με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής τα γεμίζουμε με πραλίνα σοκολάτας και τα κάνουμε sandwiches. </li>
</ul>
<p> </p>
<p>http://akispetretzikis.com/</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα