Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Απαγορεύονται οι ρακέτες στην παραλία!

Απαγορεύονται οι ρακέτες στην παραλία!

Ο τραυματισμός μιας τουρίστριας που υπέστη καταγμα στη γνάθο, ήταν η αφορμή για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής.

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας και του Συνδέσμου Καταλυματιών Δυτικής Μάνης, το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απαγόρευση του παιχνιδιού με τις ρακέτες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι δύο Σύλλογοι υπέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης μια διαμαρτυρία, όπου με εύγλωττο τρόπο περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί, χρησιμοποιώντας τη λέξη «ρακετοπόλεμο».

Το αίτημα των Συλλόγων ήταν να απαγορευτούν οι ρακέτες στην Καλόγρια και το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάνθη θετικά.

Στη διαμαρτυρία τους οι δύο Σύλλογοι σημειώνουν: «Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής μας είναι το πανέμορφο και γραφικό αμμώδες ακρογιάλι της Καλόγριας. Είναι παραλία εκτάσεως 8.000 τετραγωνικών μέτρων, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που εκμισθώνει ο Δήμος σε ιδιώτες.

Εκ τούτου, ο χώρος που μένει γι’ αυτούς που δε θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά να καθίσουν στην άμμο ελεύθερα, είναι ελάχιστος και αυτόν τον έχουν καταλάβει οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας, οι οποίοι είναι, κυρίως, άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό, που δε σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα «καρφωτά» μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα.

Έχουμε γίνει μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων στο παρελθόν και δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους πελάτες μας. Μάλιστα, οι τραυματισμοί είναι συχνοί».

Πηγή:tharrosnews.gr

Πηγή: Η δικαίωση των «ήσυχων» λουόμενων- Στη Μάνη απαγόρευσαν τις ρακέτες στην παραλία! | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/112411#ixzz2XQG2VoHb

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X