Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Νέα μεγάλη δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα προηγείται;

Νέα μεγάλη δημοσκόπηση: Ποιο κόμμα προηγείται;

Νέα δημοσκόπηση που έγινε πριν και μετά τη δημιουργία της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε η MRB, στην οποία προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 22%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί  με ποσοστό 20,8%. Μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ και οριακή είσοδο στη Βουλή εξασφαλίζει η ΔΗΜΑΡ.

Η έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της δικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας για λογαριασμό της Real.gr από την MRB, παρουσιάζει τη ΝΔ να προηγείται με ελαφρύ προβάδισμα 1,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση:

  • ΝΔ: 22%

  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%

  • Xρυσή Αυγή: 9,1%

  • ΠΑΣΟΚ: 6,1%

  • ΑΝ.ΕΛ: 5,5%

  • ΔΗΜΑΡ: 3%

  • Οικολόγοι Πράσινοι: 2,1%

  • Αλλο κόμμα: 4,6%

  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 21,7%

Στην εκτίμηση ψήφου της τωρινής δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 28,1%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,6%, η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8% οι ΑΝΕΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ με 3,8% , οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 5,9%.

Σε ό,τι αφορά το Δείκτη Αισιοδοξίας και στο ερώτημα: «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», ποσοστό 80,3% απαντά «αρκετά άσχημα» ή «πολύ άσχημα».

Στο ερώτημα: «Ποιο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας;», το 38,5% απάντησε: «Μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά» και το 30,8%: «Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα».

Τι έλεγαν οι προηγούμενες Τάσεις της MRB

H εξαμηνιαία τάση της MRB για τον Ιούνιο, παρουσιάζει διαφορές από την προηγούμενη του Δεκεμβρίου του 2012, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε ποσοστό 22,1%, η Νέα Δημοκρατία ακολουθουσε με 20,1%, η Χρυσή Αυγή ήταν τρίτο κόμμα με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε με 6%, οι ΑΝ.ΕΛ με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,4% το ΚΚΕ 4,2%, οι Οικολόγοι 2,4%, ενώ τα υπόλοια κόμματα συγκέντρωναν 3,1%, Λευκό το 1,1%, άκυρο το 6,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος το 22,9% των ερωτηθέτνων.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X