Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Kρεατάκια: Τι προβλήματα προκαλούν πώς θεραπεύονται
Kρεατάκια: Τι προβλήματα προκαλούν πώς θεραπεύονται  thumbnail

Kρεατάκια: Τι προβλήματα προκαλούν πώς θεραπεύονται

Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις, τα γνωστά «κρεατάκια» αποτελούν τη βασική αιτία για κακή αναπνοή από τη μύτη στα παιδιά.Πρόκειται για μάζα αδενικού ιστού που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μύτης, πίσω και πάνω από τον ουρανίσκο. Υπάρχουν από τη γέννηση σε κάθε παιδί, υπερτρέφονται μεταξύ 2 και 5 χρονών, μετά προοδευτικά υποστρέφουν και στην εφηβεία συνήθως ατροφούν και εξαφανίζονται.


Πολλές φορές όμως λόγω του αυξημένου μεγέθους τους φράζουν το πίσω μέρος της μύτης με αποτέλεσμα το παιδί να αναγκάζεται να αναπνέει μόνο με το στόμα. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε:  • Kακής ποιότητας ύπνο με επεισόδια άπνοιας και ροχαλητό

  • Εκνευρισμό και εύκολη κόπωση στη διάρκεια της ημέρας Δυσκολία στη σίτιση με συνοδό απώλεια βάρους και ύψους

  • Συχνά επεισόδια μικροβιακής ωτίτιδας

  • Βαρηκοΐα λόγω συλλογής υγρού πίσω από το τύμπανο

  • Ρινίτιδες και συχνές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού

  • Δυσκολία στο λόγο και στη μάθηση στο σχολείο

  • Ορθοδοντικά προβλήματα


Αντιμετώπιση


Ανώδυνα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος μπορούν να απαλλαγούν πλέον όσα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα «κρεατάκια» στη μύτη τους.


Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει εφοδιάσει τους χειρουργούς Ω.Ρ.Λ, με ιατρικό εξοπλισμό αιχμής που επιτρέπει να γίνεται η χειρουργική επέμβαση με ιδιαίτερη άνεση και ασφάλεια!


«Η χειρουργική αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων («κρεατάκια») για την αποκατάσταση της ελεύθερης αναπνοής γίνεται με πλήρη ασφάλεια, ανώδυνα, γρήγορα και δεν απαιτεί διανυκτέρευση στο νοσοκομείο »τονίζει ο διαπρεπής χειρουργόςΩτορινολαρυγγολόγος κ. Παναγιώτης Καϊάφας.


Διαβάστε τη συνέχεια στο www.infokids.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X