Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ρέμος κατά Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων: «Η ιστορία γράφεται με αγώνες και όχι με θεωρίες»
Ρέμος κατά Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων: «Η ιστορία γράφεται με αγώνες και όχι με θεωρίες» thumbnail

Ρέμος κατά Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων: «Η ιστορία γράφεται με αγώνες και όχι με θεωρίες»

Ο Αντώνης Ρέμος ενοχλήθηκε με τις δηλώσεις υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων.


Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν ήταν γενοκτονία βάση της επιστημονικής έννοιας του όρου.


«Έκανα δήλωση πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος τις απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και στο φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια. Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα», είχε δηλώσει ο υπουργός στον «Ενικό».


Ο τραγουδιστής που κατάγεται από τον Πόντο μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη ξέσπασε μέσω των  social media: «Άπλα θέλω να επισημάνω στον κάποιο απίθανο κύριο Φίλη ότι η ιστορία γράφεται με αγώνες και όχι με θεωρίες Και εκτιμήσεις !!!»


axortagos

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X