Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Επιστρέφει στην φυλακή η Βίκυ Σταμάτη;
Επιστρέφει στην φυλακή η Βίκυ Σταμάτη; thumbnail

Επιστρέφει στην φυλακή η Βίκυ Σταμάτη;

Μόλις 24 ώρες πριν εκπνεύσει ο ορισμένος χρόνος η Βίκυ Σταμάτη αδυνατεί να συγκεντρώσει τα 50.000 ευρώ, λόγω capital controls.


Οφείλει να δώσει το ποσό των 50000 ευρώ για να μην επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού το οποίο δηλώνει ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει.


Ενώπιον των συμβούλων Επικρατείας οι δικηγόροι της κ. Σταμάτη και δυο υπουργείων όπου οι δικαστές του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ακούσουν τόσο τις απόψεις των δύο συνηγόρων της, όσο και των δικηγόρων των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών.


Η Βίκυ Σταμάτη είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για την υπόθεση των εξοπλιστικών και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με τον όρο να καταβάλλει το ποσό της εγγυήσεως των 50.000 ευρώ.


Όμως, λόγω των capital controls (τραπεζική αργία) το ποσό της εγγυοδοσίας δεν καταβλήθηκε από την πλευρά της Βίκυ Σταμάτη, καθώς με υπουργική απόφαση υπήρχε αναστολή καταβολής των εγγυοδοσιών μέχρι 31 Οκτωβρίου.


Η προθεσμία αυτή δεν παρατάθηκε από τα καθ΄ ύλην αρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών και η Βίκυ Σταμάτη θα πρέπει να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου το ποσό της εγγυοδοσίας.


Αξίζει να επισημανθεί βέβαια ότι παρέχεται περιθώριο πέντε ημερών μετά τη λήξη ισχύος της απόφασης για την καταβολή των χρηματικών ποσών.


Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν καταβάλει τα χρήματα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επιστρέψει και πάλι στον Κορυδαλλό.


Πρό αυτού του αδιεξόδου οι δικηγόροι της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιάννης Παγορόπουλος, προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζήτησαν να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία δεν παρατείνεται η μη καταβολή των εγγυοδοσιών, των δικαστικών παραβόλων, χρηματικών ποινών κ.λπ., λόγω της συνέχισης του capital controls.


Στην συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι:


1) προσωρινή διαταγή του κ. Πετρούλια που θα «παγώνει» την επίμαχη υπουργική απόφαση η οποία δεν δέχεται παράταση της καταβολής των εγγυοδοσιών και των άλλων δικαστικών πράξεων και


2) απόφαση με την οποία θα αναστέλλεται η εν λόγω υπουργική απόφαση μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχει κατατεθεί για το επίμαχο θέμα.


Υπενθυμίζεται ότι χθες το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για άρση του όρου της καταβολής εγγυοδοσίας, λόγω απορίας, απορρίφθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών


 


www.madata.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X