Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Mικρά εγκεφαλικά:Συμβαίνουν χωρίς να το καταλάβουμε

Mικρά εγκεφαλικά:Συμβαίνουν χωρίς να το καταλάβουμε

Αναγνώστριά μας αναρωτιέται:

Ο σύζυγός μου είναι 48 χρονών. Τον τελευταίο καιρό ξεχνά πολύ εύκολα πράγματα που έχουμε συζητήσει π.χ πριν μισή ώρα, και ρώτα και ξαναρωτά τα ίδια πράγματα. Προηγουμένως η μνήμη του ήταν πολύ δυνατή, γι αυτό με παραξενεύει πολύ το γεγονός αυτό. Επίσης έχει γίνει πολύ ευερέθιστος και θυμώνει πολύ με πράγματα όχι σοβαρά. Κάτι που πριν δεν έκανε. Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ; Σε τι γιατρό να πάμε;

Αγαπητή αναγνώστρια, στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχίατρος νευρολόγος κύριος Παύλος Σακκάς.

Τα συμπτώματα αυτά  μπορεί να σχετίζονται ή με Αλτσχάιμερ ή με παροδικά, μικρά αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια . Αυτά τα επεισόδια πολύ συχνά σχετίζονται με συμπτώματα άνοιας. Αυτά τα εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να συμβαίνουν αλλά να μην τα καταλαβαίνουμε. Και σε μια μαγνητική εξέταση να διαπιστώσουμε κάποιες μικρές βλάβες που δεν τις είχαμε αντιληφθεί πριν. Αθροιστικά, δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του εγκεφάλου πολλές φορές επηρεάζει και τη μνήμη μας. Κάποιες από τις αιτίες που τα προκαλούν είναι η υπέρταση ή η καρδιακή αρρυθμία.

Για να το διαπιστώσει όμως η φίλη μας, αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να επισκεφτεί έναν ψυχίατρο ή έναν νευρολόγο. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X